Resultaat ICSI van ...
 

Resultaat ICSI van mannen met het syndroom van Klinefelter  

  RSS

Romano
(@romano)
Eminent Member Admin
Toegevoegd: 3 jaar geleden
Reacties: 38
29/01/2017 3:01 pm  

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek was om de uitkomst van intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) cycli met verse of ingevroren en vervolgens ontdooide sperma van de mannen met Klinefelter-syndroom (KS) te melden.

Onderzoeksmethode

We onderzochten 83 medische dossiers van mannen met KS die testiculaire sperma extractie (TESE) ondergingen. De klinische parameters voor het voorspellen van zaadcellen en de bevruchting, implantatie, zwangerschap en geboortecijfers van ICSI-cycli bij deze patiënten werden geëvalueerd.

Resultaten

Intotaal werden er 88 TESE procedures uitgevoerd met zaadcelpercentages van 39,8% per cyclus (35/88) en 42,1% per patiënt (35/83). Geen van de onderzochte klinische parameters bleken een betrouwbare voorspelling te geven voor een succesvolle bevruchting. Intotaal werden er van de 41 embryo transfer cycli werden 30 met verse sperma, 10 met verse en vervolgens ontdooide sperma en gecryopreserveerd-ontdooide embryo vervanging in één geval. De bevruchting en klinische zwangerschap tarieven waren vergelijkbaar bij 52,7% en 51,6% met verse sperma en 48,3% en 60% met bevroren en ontdooid testiculaire spermatozoa groepen, respectievelijk. Tweeëntwintig klinische zwangerschappen werden verkregen, waaronder 14 eenlingen, vijf tweelingen, twee drielingen en één vierling en eindigde met de levering van 13 eenlingen en zes tweelingen. In totaal, van de 25 foetussen, waren er vier overleden (3 vrouwen, 1 man) na de geboorte en 21 pasgeborenen (14 vrouwen, 7 mannen) waren gezond met een vrouw naar man-verhouding van 2:1.

Conclusie

We concludeerden dat er geen klinische of laboratoria parameters zijn die de aanwezigheid van sperma voorspelt bij patiënten met KS, met uitzondering van de TESE procedure zelf. Het gebruik van verse of ontdooide sperma op ICSI cyclus uitkomsten even succesvol bij patiënten met KS.

Bron: The journal of Obstetrics and gyneacology Research


Citaat
Share:
Deel dit: