Romano augustus 2023

Romano Sandee is geboren op 14 april 1988 om 12.39 uur in het Universitair Medisch Centrum Groningen, toen heette het nog het Academisch Ziekenhuis Groningen. Daarna is Romano eigenlijk nooit verhuist en kende hij gedurende een groot deel van mijn leven overgewicht. Naast vele treiterijen en pesterijen in zijn leven door het overgewicht. Desondanks wenst Romano zijn medemens altijd het beste toe. Zo hield hij in de jaren tussen 2000 en 2003 verschillende handtekeningenacties die gericht waren op het verkeersveiliger maken van zijn directe omgeving. Tot 2005 heeft Romano fors overgewicht gehad met een hoogste gewicht van 107 kilo. Op dat moment ging een knop om en verloor ik -mede door maaltijdvervangers- in korte tijd zo’n 40 kilo. Daarnaast was het lichaam toen even overstuur en hield de hoge galproductie. Daardoor ontstonden er galstenen en moest in 2006 door middel van een kijkoperatie de galblaas met galstenen verwijderd worden.

Hierna startte Romano Sandee zijn bedrijf als gewichtsconsulent op achttienjarige leeftijd. Waarin hij het boek Eet Gezond, Begin Bij Jezelf (ISBN: 978-90-812556-1-5) schreef. Echter kwam dit bedrijf niet goed van de grond, vermoedelijk door de jonge leeftijd van Romano en besloot Romano zich te gaan richten op massages. Sinds 2009 is daarom het merk Gewichtsconsulent Romano Sandee vervangen door Massagepraktijk Romano Sandee.

Hoe het syndroom van Klinefelter aan het licht kwam

Hierdoor kon Romano continu zijn voorliefde blijven benutten door het beste voor zijn medemens te blijven gunnen. Niet alleen in zijn werk, maar ook voor zijn privé. Daarom deed Romano een enkele keer mee aan medicatie onderzoek, uit nieuwsgierigheid. Zo meldde Romano zich in juni 2011 bij de spermabank om spermadonor te worden. In juli was het dan zo ver dat Romano zijn eerste proefsample moest produceren. Na 3 weken zou er contact met me worden opgenomen over de uitslag van dit onderzoek. Echter werd Romano al na 2 dagen gebeld door de gynaecoloog. De boodschap was helder, er zaten geen zaadcellen in het sperma. Daarna volgde verschillende onderzoeken van zowel de testosterongehalte als een chromosoomonderzoek. Op 18 oktober 2011 kwam de definitieve diagnose aan het licht. Romano had een extra vrouwelijk chromosoom waardoor er geen zaadcellen aangemaakt werden. Romano heeft 47 XXY-chromosomen, terwijl een normale man 46 XY-chromosomen heeft. (En een vrouw 46 XX-chromosomen.) Deze aandoening heet het syndroom van Klinefelter.

Identiteit hervinden

Romano krijgt de diagnose te horen op 23-jarige leeftijd. Een leeftijd waarin veel jongeren nog met andere zaken bezig zijn in het leven. Hierdoor komt het identiteit van Romano volledig op zijn kop te staan. In het boek “Ik en mijn Klinefelter” zal Romano je meenemen in deze tocht en alles wat er plaatsvond na de diagnose. Het boek is nog niet uit, maar word in 2012 verwacht. Het boek is af, wanneer het af is, maar Romano is hier nog volop mee bezig, net als zijn proces om om te gaan met zijn Klinefelter.

Autisme

In mei 2023 werd uiteindelijk de diagnose autisme gesteld bij Romano, nadat hij al jarenlang te maken had met diverse problemen op sociaal en communicatief vlak in de face to face contacten. Hier is nog veel in te leren en viel het masker ook af. Echter heeft dat ook geleid dat de website Ik en mijn Klinefelter niet langer alleen gaat over het syndroom van Klinefelter, maar ook over autisme en word er tevens naar de pagina over de uitjes met autisme verwezen door de url www.uitmetautisme.nl.

Deel dit: