Verschillende mensen hebben een reactie gegeven na het lezen van het autobiografische boek Ik en mijn Klinefelter. Hieronder vind je de reacties van de verschillende mensen:

“Ik heb je boek met veel bewondering en waardering gelezen. Knap voor een jongeman om zijn gevoelens op deze manier op papier te kunnen zetten, waarmee je andere leeftijd genoten op deze manier kan helpen en hun kracht en hoop te kunnen geven, dat er met het Klinefelter syndroom te leven valt in positieve vorm.
Vooral het onderwerp van seksualiteit, geeft ondanks de beperkingen van Klinefelter Syndroom, hun de mogelijkheid om toch op een prettige manier een intieme relatie te hebben.
Ik wens je veel succes met dit boek.”
Michael, 56 jaar, Jeruzalem (Israel)

“Ik heb het boek ontvangen en ook al gelezen, en weer wat wijzer geworden, wist niet dat er zoveel aan vast zat als je het syndroom van Klinefelter hebt.
Het is een erg goed boek waar ik veel van heb geleerd, al ben ik hier niet de hele dag mee bezig. Ik vind het wel fijn dat je aan deze aandoening enkele dingen kan hangen waar je in de toekomst toch last van zou kunnen krijgen al hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn.
Nog bedankt voor het schrijven van dit boek ik was niet er in ieder geval nooit aan begonnen om een boek te schrijven.”
Benno van Otten, 47 jaar, Goor

“Ik heb jouw boek ervaren als jouw persoonlijke verhaal. Ik had gehoopt eigenlijk op een boek met naslagwerk over het syndroom van Klinefelter, maar dat is dit boek niet. Ik had juist graag meer willen weten hoe specialisten tegenover het syndroom van Klinefelter kijken en van meerdere Klinefelter-mannen. Eerlijk gezegd zat ik ook niet te wachten op seksuele voorlichting. Het heeft voor mij in elk geval niet bijgedragen om je boek positief te kunnen waarderen en zou het dan ook niet aanbevelen bij andere mensen.”
Peter, 61 jaar, provincie Zeeland

“Aanvankelijk las ik jouw boek als een algemeen voorlichtingsboek, tot ik besefte dat ik het als een persoonlijke verwerking- en ontwikkelingsboek moest zien. Je hebt een enorme power, om alles in zo’n korte tijd op papier te krijgen. Een heel persoonlijk verslag. Veelal uitgebreid beschreven. Of de voorlichting omtrent seksualiteit hier in hoort, daar zullen meningen over verschillen. Ook daar is veel op internet en voorlichtingsboeken over te lezen. Naar mijn gevoel was de testosteronspiegel behoorlijk hoog bij je, dat je dat allemaal schreef.”
Wil, 58 jaar, Brummen

“Ik heb het grootste gedeelte in één keer gelezen wat een wonder mag heten, want meestal kom ik niet verder met een boek dan een paar bladzijden, en dan val ik in slaap. Je voelt persoonlijk de noodzaak om het van je af te schrijven, en het heeft het effect dat ik achter elke bladzijde herkenning zoek, en het ook bijna steeds vind. Je ervaringen en bevindingen op het gebied van de liefde en de ambachtelijkheid die daar bij komt, hoeft niet per se vermeld te worden om het tot een compleet boek te maken. Ik vind het moedig en knap van je hoe jij met jou Klinefelter afrekent. Bedankt voor het schrijven van dit boek.”
Siep, 54 jaar, Winschoten

Deel dit: