Seksuele belediging...
 
Meldingen
Alles wissen

Seksuele belediging bij het Syndroom van Klinefelter

1 Reacties
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,957 Bekeken
(@romano)
Eminent Member Admin
Toegevoegd: 8 jaar geleden
Reacties: 40
Topic starter  

Achtergrond

De man met het syndroom van Klinefelter heeft een abnormale sekschromosoom die ongeveer 1 op de 1000 mannen beïnvloedt. Er zijn voorstellen gedaan dat het verband houdt met een hoger dan gemiddelde prevalentie van seksuele belediging, maar in hoeverre ondersteunt onderzoeksbewijs deze bewering? 

Doelstellingen

Een systematische evaluatie van gepubliceerde onderzoeken werd uitgevoerd om de prevalentie van seksuele belediging bij mannen te bepalen met het syndroom van Klinefelter. 

Methode

De databanken MEDLINE, PsycINFO en EMBASE werden van begin tot en met 31 december 2016 gezocht naar een aantal termen voor het syndroom van Klinefelter en voor seksuele overtreding. Alle geselecteerde papieren werden onderzocht op kwaliteit door gebruik te maken van de checklist van STROBE (Versterking van Observatieve Studies in Epidemiologie). 

Resultaten

We hebben 53 relevante papieren geïdentificeerd waarvan 10 aan onze criteria hebben voldaan. Alles behalve één waren prevalentie studies uitgevoerd in een gevangenis of ziekenhuis omgeving. De een, de Deense, geregistreerde cohortstudie stelde een verhoogd risico op seksuele belediging onder Klinefelter-mannen aan, waarschijnlijk vastgesteld voordat de diagnose werd gemaakt en daarom is er een hormoonvervanging ingesteld. 

Conclusie

Er is tot nu toe onvoldoende bewijsmateriaal om bezorgdheid over het uitzonderlijk risico op seksuele belediging bij mannen met het syndroom van Klinefelter te ondersteunen. Het is eerder aannemelijk dat er een onderzoekskloof is om te begrijpen hoe de ervaring van en de behandeling van hun aandoening hen kan beïnvloeden. Daarom is er een hormoonvervanging ingesteld.

Bron: Universiteit van Nottingham, Verenigd Koninkrijk> Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen> School of Medicine> Afdeling Psychiatrie en Toegepaste Psychologie


   
Citeren
Deel:
Deel dit: