Forumregels
 
Meldingen
Alles wissen

[Sticky] Forumregels

1 Reacties
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,552 Bekeken
(@romano)
Eminent Member Admin
Toegevoegd: 8 jaar geleden
Reacties: 40
Topic starter  

Hartstikke tof dat je gebruik wil maken van dit forum. Om het voor iedereen leuk te houden, hebben we wel enkele regels. Zo lang het goed gaat, zullen we niet zo strikt zijn om de regels na te leven, dan is het al leuk genoeg.

Wat algemene termen in de regels:

Beheer: Dit zijn de mensen die het forum beheren en het mogelijk maken dat je gebruik kunt maken van het forum.

Gebruiker: Dit is ieder individuele bezoeker van het forum die gebruik maakt van het forum.

Forum: We bedoelen dan dit forum waar je bezoekt in zijn totaliteit, dus inclusief alle subfora en diensten.

Topic: Een onderwerp / bericht op een forum.

Nickname: Een naam die je op internet gebruikt, een soort "schuilnaam".

IP-adres: een uniek adres van een gebruiker wat te vergelijken is met een "postadres".

 

Algemene regels

- Het beheer is niet verantwoordelijk voor de inhoud van berichten van gebruikers.

- Het niet houden aan de regels kan leiden tot een waarschuwing. Bij meerdere waarschuwingen kan dit leiden tot een ontzegging (ban) van het forum. Dit kan van zowel tijdelijke als permanente aard zijn, afhankelijk van het voorval.

- Het beheer kan buiten de vaste regels een gebruiker aanspreken op zijn of haar (post)gedrag.

- Berichten worden in principe niet verwijderd van het Forum indien anderen reeds op het topic hebben gereageerd. Indien er wél gereageerd is in een topic, word afgewogen door het beheer of het belang van het kunnen volgen van de discussie zwaarder weegt dan het belang van de gebruiker.

- Gebruikers kunnen tot 120 minuten na het plaatsen van een bericht zelf het bericht nog aanpassen, hierna kan dit op verzoek bij het beheer.

- Het beheer houd het recht om berichten eenzijdig aan te passen, indien dit noodzakelijk blijkt te zijn.

- Het is niet toegestaan om berichten die op het besloten forum staat zonder toestemming van de auteur openbaar te maken. Voor alle berichten geldt dat er auteursrechten rust op de inhoud van het bericht. Je mag uiteraard altijd verwijzen naar dit forum.

- Je bent zelf verantwoordelijk voor je account, indien er met jouw account berichten worden geplaatst die in strijd zijn met de forumregels, kan dit tot een sanctie leiden. Daarin word geen enkele uitvlucht geaccepteerd.

- Het beheer kijkt altijd of een bericht in het juiste deel van het forum staat, zo nee, dan kan het beheer ertoe besluiten het topic te verplaatsen naar een ander deel van het forum waar het topic meer tot zijn recht komt.

- Indien aanwijzingen van het beheer niet word opgevolgd door de gebruiker, kan dit wederom tot een sanctie leiden. Dit kan een waarschuwing zijn, een tijdelijke of permanente ban.

 

Omgang onder gebruikers

- Behandel anderen zoals je zelf ook graag behandeld zou willen worden. Beledig niet moedwillig de ander.

- Hou je taalgebruik netjes, scheld andere gebruikers niet uit en gebruik begrijpbare taal op het forum. Dus bijvoorbeeld NIET het gebruik van Br33z@h- of SMS-taal.

- Het is niet toegestaan om te spammen op het forum, wat wil zeggen dat je meermaals hetzelfde bericht plaatst in verschillende fora.

- Het is niet toegestaan om erotisch getinte beelden verspreiden. Hou er rekening mee dat er ook jongere mensen op deze website kunnen kijken.

- Heb je een probleem of onenigheid met een ander lid? Ga eerst met elkaar in gesprek door het privéberichten systeem. Heeft iemand dit uitgeschakeld? Laat het beheer bemiddelen. Het is niet toegestaan om één individu openbaar op het forum te bespreken.

 

Registratie en forumprofiel

- Het is niet toegestaan om meer dan één profiel te hebben.

- Neem bij de registratie een unieke, maar herkenbare naam. Nicknames die te algemeen van aard zijn en verwarrend kan zijn in een dialoog, zullen worden geweigerd. Je moet dan denken aan plaatsnamen of bv. "Klinefelter123".

- Het beheer verwacht dat je je profiel naar waarheid invult.

- Hou je handtekening netjes: je mag hierin reclame maken voor je eigen website. Het is niet toegestaan om hier URL's te plaatsen naar websites die schadelijk kunnen zijn voor de computer van een gebruiker.

 

Berichten en forum

- Het forum kent een openbaar en besloten deel: het openbare deel is voor iedereen te bezoeken en te posten (mits er geen sanctie staat op een IP-adres). In het besloten deel kun je enkel alleen lezen en posten indien je je hebt geregistreerd als lid.

- Plaats altijd maar 1 bericht. Soms duurt het even (afhankelijk van jouw internetsnelheid en onze server) dat een bericht geplaatst word, heb dan even geduld. Dubbele berichten zullen worden verwijderd door het beheer.

- Plaats niet eerst een topic om daarna zelf de vraag te beantwoorden. Wil je graag ook je eigen mening geven, meld dit dan in het eerste bericht van het topic.

- Plaats geen "kale links" op het forum. Dit zijn links die geen toelichting kent en andere gebruikers niet weten waar dit naar toe leidt. Ook berichten die geen inhoudelijk bericht hebben, bv. een melding als "Vind ik ook" of "Ben ik mee eens" zijn niet wenselijk.

- Ben je niet zeker ergens over? Plaats je topic dan in het forum "Overige". De beheerder verplaatst dan je topic of naar het juiste forum of laat dit staan omdat het echt niet ergens anders past.

 

Medische informatie

Het syndroom van Klinefelter is van medische aard, dat er medische informatie gedeeld kan worden is bijna vanzelfsprekend te noemen. Wel gelden hierop enkele voorwaarden:

- Indien je iets deelt op medisch gebied, laat duidelijk uit je bericht merken dat dit je mening betreft of je ervaring door dit te benoemen. Een mening of ervaring hoeft voor andere gebruikers niet het geval te zijn. Je kan dit benoemen door bv. aan te duiden dat dit je mening is, dit kan in je bericht zelf, of onderaan je bericht als voetnoot geplaatst worden.

- Indien je iets deelt op het medische vlak wat een feit betreft, vermeld daarin tenminste een bron (website of een bepaald blad) of document die dit bericht onderbouwd.

- Het is niet toegestaan om medische berichten uit te wisselen voor niet-medische doeleinden.

- Bij (online) gesprekken met (medische) specialisten vragen we respectvol met deze gasten om te gaan. Zij zijn niet op de hoogte van jouw (medische) dossier en zullen ook niet alle vragen kunnen beantwoorden.


   
Citeren
Deel:
Deel dit: