Momenteel gebruik ik ongeveer 11 maanden testosteronmedicatie. Voor de testo (gebruik ik als afkorting van testosteron) was haar op mijn lichaam, in het gezicht, snor- en baardgroei, iets wat ik zelden tegenkwam of laat staan hoefde te scheren. Voorheen hoefde ik mijn snor misschien eens in de 3 tot 4 weken te scheren, voordat het “scheerwaardig” te noemen was, dus dat je tenminste ook iets raakt om te scheren en niet slechts wat pluisjes.

Snorhaar na 1 week syndroom van Klinefelter met testosteronNu zijn we bijna een jaar verder, en hebben zich wat meer haarzakjes gevormd natuurlijk en is het snorhaar ook donkerder van kleur geworden. Waar normale mannen als ze het glad scheren, er misschien weer de volgende dag moeten scheren, moet ik wat langer sparen, waarbij de rente eigenlijk minimaal is. En dan vertel je dat tegen een normale man (man dus met dus 46 chromosomen per cel) die je dan uitlacht bijna van “tsss, dat is ja niks”… Tja, daar heb ik wel een volle week voor moeten sparen!

En eigenlijk is het ook niets. Als ik dat vergelijk met mijn vader, wat dan in deze toch een beetje het rolmodel is, dan is het ook niet echt iets te noemen. Een paar plukkies haar, en daar houd het dan wel mee op. Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd wat het word als ik het een maand laat staan, maar vind dat dan weer minder verzorgt overkomen op een of andere manier. Terwijl het decenia terug nog mode was om op jonge leeftijd een snor te dragen… Als ik een beetje de ouderwetse foto’s erbij pak. Ik ben ook vooral benieuwd wat het verder doet in de komende jaren, wanneer mijn lichaam wat meer is ingespeeld op de extra testo die ik via de medicatie krijg. De keerzijde van het haar in het gezicht, is namelijk wél dat ik kaler word op het hoofd. Daarom heeft mijn mams afgelopen dinsdag weer even de tondeuze over mijn hoofd gehaald. Ik vind het dan toch beter staan; wat korter haar met grote inhammen dan langer haar met grote inhammen. Dus dat is dan ook weer de werking van de testosteron.

Herstel gynaecomastie operatie

Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat ik de operatie om het borstweefsel weg te laten halen, ben ondergaan. Het herstel gaat op zich goed, alleen is het soms nog gevoelig, en zijn bepaalde houdingen nog niet zo handig. Ook is het littekenweefsel nog hard (wat voorlopig ook wel zo blijft) en zijn de tepels in dat opzicht ook gevoelloos. Persoonlijk vind ik dat ook weer grappig, want als ik dan aan te tepel zit, voel ik niet zo zeer die aanraking, maar wel het trekken de omliggende weefsels zal maar zeggen. Eigenlijk gewoon een heel apart gevoel, maar volgens mij vind ik het daarom juist wel grappig. Verder is het in het gebied dat de littekens regelmatig wat trekken, maar schijnt ook niet meer dan normaal te zijn.

Ook heb ik sinds deze week weer twee uur toegevoegd op mijn reserveersysteem van mijn massagepraktijk. Daarnaast heb ik richting klanten duidelijk gemeld dat het belangrijk is dat mensen blijven komen. Ik kreeg namelijk reacties dat mensen juist niet komen omdat ze mij wilden besparen en geen blessures te krijgen. Echter wanneer mensen juist niet komen, valt er voor mij ook niet door te ontwikkelen én weet ik niet hoeveel ik wel of niet aan zou kunnen. Mijn zakelijk coach heeft me in elk geval aanbevolen om nog niet te gaan adverteren op dit moment, omdat de kans dat je nee moet verkopen, bij een nieuwe klant, groot is. En dan kan ik beter wachten tot ik meer capaciteit aan kan. Nou, prima. Doe ik dat. Dat was ik sowieso wel een beetje van plan, maar vind het ook lastig om me relatief “stil” te houden. Ik hoop vooral dat de 6 uren gevuld worden, zodat dat ook voor mij weer een trainingsprikkel geeft voor mijn eigen spieren, om weer meer lichamelijke activiteit te doen. Wat ik in elk geval terug krijg van de mensen, is dat er voldoende druk word gegeven en daar ben ik blij mee: daar was ik namelijk bang voor dat dat juist te weinig zou zijn.

Gisteren heb ik ook weer even “experimenteel” gemasseerd. Dat doe ik elke keer op het moment als ik weer nieuwe massages, die momenteel dan gedeblokkeerd staan, wil gaan uitbreiden, zodat het geleidelijk verdeeld word en bovenal: ik mezelf niet ga overbelasten in mijn werk. Vervolgens kijk ik dan een dag later wat het doet met mijn lichaam en neem ik een besluit welke massages ik kan toevoegen die over de soortgelijke belasting voldoen. Want het is niet alleen de spieren die gedurende een tijd rust hebben gehad en de maximale capaciteit aan kunnen, maar ook bijvoorbeeld mijn duimen, waar ik best veel mee werk in mijn massages. Daarom heb ik vandaag toch besloten weer een aantal massages “vrij te geven” voor het reserveren; de stoelmassage in de tijdseenheden van 15 en 30 minuten, de sportmassage van 30 minuten, de anti-katermassage van 30 minuten en de Fibro stoelmassage van 30 minuten. Met de tijd zal ik de verschillende tijdseenheden natuurlijk nog aanpassen, maar ook bepaalde massages en massage-arrangementen verder vrijgeven. Maar dat is gewoon even afhankelijk van hoe het zich ontwikkeld. Met name de massages die langer dan 1 uur duren, zal nog wel even op zich moeten laten wachten, gezien vooral de duur in combinatie met de intensiteit van het geven van een massage, nog niet altijd kan, maar gelukkig ken ik mijn lichaam erg goed en kan ik dat goed aangeven.

Deel dit: