Afgelopen vrijdag was het dan zover: De eerste oplage van 50 boeken werden bezorgd. Dus nadat vorige week donderdag de verschillende facturen gemaild waren naar de mensen die in de voorverkoop het boek hebben besteld, en daarnaast natuurlijk zijn er natuurlijk verschillende boeken naar verschillende media verstuurd.

Van de 50 boeken, zijn inmiddels dan ook al 39 boeken besteld danwel geleverd of op het punt om te worden geleverd. Aanstaande donderdag worden dan ook de eerste boeken uitgeleverd aan de mensen die hun factuur ook al hebben betaald. Ik ben er blij mee, dat ik nu op dit punt ben. Voor de eerste oplage is dit ongeveer het punt waarop de kosten in elk geval eruit zijn. Maar er zijn dus nu nog maar slechts 11 boeken uit te leveren… En we zitten nog niet eens op de officiële releasedatum. Het meest lastige komt nu eigenlijk: ik moet toch echt een inschatting maken, hoeveel boeken ga ik bijbestellen. Ik wil niet teveel boeken bestellen zodat ik heel lang moet wachten voor ik door die voorraad heen ben, maar aan de andere kant, als ik te weinig bestel, zijn de verzendkosten (daar de boeken vanuit Spanje komen en in een grotere oplage uit Frankrijk), niet de moeite waard. Dus dat is een beslissing die ik eind deze week toch echt moet nemen. Want over 16 dagen is de releasedatum toch al.

Momenteel denk ik aan nog 30 boeken eerst bijbestellen, dat is een aantal dat het qua kosten wel redelijk uit kan. Want omdat ik juist alles in eigen beheer doe, is het zo dat ik ook alle risico’s draag. Ik doe alles, de PR, de reclame, de verkoop, het contact met alle klanten. En het gaat goed, het gaat gefaseerd en elke dag doe ik een beetje en wat zo leuk eraan is, is dat ik echt trots ben op het boek. Het is mijn verhaal en dat wil ik graag delen. En dan is het ook niet zo erg dat het wat meer tijd kost.

Volgende week word er in de huidige planning een persbericht verspreid, om dit nieuwe boek nog breder te kennen geven. Afgelopen dagen is er al contact geweest met zorgverzekeraars, of zij mogelijk dit verhaal in hun (digitale) nieuwsbrieven willen opnemen. Het is afwachten. Maar ik heb er zeker zin in, want zoals ik al zei; het is een kroon op het werk.

Deel dit: