Soms is het lastig: keuzes maken. Ik heb er niet altijd moeite mee, maar de laatste dagen speelt het steeds meer op. Sinds ik weet dat ik het syndroom van Klinefelter heb, ben ik flink aangekomen. Ook in de periode dat ik net startte met de testosteron, ging mijn gewicht flink omhoog. En inmiddels ben ik weer over de honderd kilo geraakt. Net een beetje te veel van het goede. En nu heeft de plastische chirurge wel gezegd van te voren; denk niet te veel aan lijnen voor de operatie, want het gaat waarschijnlijk beter ná de operatie, wanneer je ook de borstvorming kwijt bent. En aangezien eerst werd gezegd: april/mei, was het voor mij een kwestie van een paar maanden.

Nu het nog steeds niet gebeurd is, en eigenlijk ze nu totaal geen uitspraak meer doen over een vermoedelijke periode, zit ik er toch over te wikken en te wegen. Natuurlijk: ik kan letten op gezonde voeding en vandaag toch maar weer gestart met het gebruik van de Eetmeter online van het Voedingscentrum, zonder in te grijpen op mijn huidige eetgedrag. Zo kan ik goed meten wat nu de energiewaarde is wat ik dagelijks binnen krijg. Daarnaast houd ik op papier bij wat ik aan beweging heb gedaan, zodat ik het tegen elkaar kan afzetten en mezelf weer een beetje meer inzichtelijk krijgen. Maar aan de andere kant, als ik nu wel ga afslanken en mijn buikzone word minder, dan valt de borstvorming juist weer meer op, terwijl mensen nu misschien denken dat het door het overgewicht komt. Ik weet zelf wel beter, omdat de borstvorming die ik heb, niet hangend zijn, maar in principe best stevig. Het is dus een lastige keuze: wat ga ik doen tot aan de operatie.  Als ik weer ga lijnen, doe ik het gelijk vrij ingrijpend in de eerste fase met maaltijdvervangers, zodat ik even weer kan neutraliseren als het ware, en daarna weer langzaam over tot normaal. Maar als mijn borsten blijven zoals ze zijn, dan heb ik in plaats van een A cup, een B cup, en daar heb ik ook totaal geen belang bij. Want dat valt dan al helemaal op.

Ja, wat zou ik dan moeten doen… Genoeg blijven bewegen, zorgen dat het niet extreem doorgroeit misschien? Ik moet het nog maar eens na gaan denken… Als ik al iets van lijnen ga doen, doe ik dat na mijn stedentrip in Berlijn over een paar weken, en tot die tijd gewoon wat meer letten op dat ik geen overconsumptie neem en wat meer beweeg. Met een crosstrainer aan huis, moet dat geen probleem zijn. En dat in combinatie met de massages die ik dan doe, moet het wel goed komen met de beweging in totaliteit. Maar des ondanks, blijft het een hele lastige situatie. Voor mij voelt het echt als kiezen tussen twee kwaden. Dus eigenlijk zou je denken: tijd uitzitten en daarna flink aan de lijn.

Deel dit: