Het aftellen is begonnen inmiddels tot de operatie, nog 4 nachtjes slapen. Ik heb er zin in, maar vind het ook heel spannend. Al is de spanning niet in de zin in van angst of iets dergelijks. Het is de laatste dagen nog wel wat geregel. Met name omdat pas afgelopen maandag gemeld werd door de nieuwe chirurg dat ik compressiekleding nodig zou hebben. Als het goed is moet ik die later vandaag of maandag in mijn brievenbus krijgen, anders word het toch wel een probleem. En ook qua vergoeding van het ziekenfonds blijkt het niet helemaal lekker te zijn.

Juist doordat ik het zo kort van te voren te horen kreeg, was ik genoodzaakt de bestelling te doen via de leverancier van het ziekenhuis. Echter dien ik dus normaal gesproken volgens de regels van Zilverenkruis Achmea, toestemming te vragen, alleen was daar nu simpelweg niet de tijd voor, 9 dagen van te voren. Ook zal het niet volledig vergoed worden zoals het er nu naar huis ziet, maar voor 70% omdat het gaat om een niet-gecontracteerde leverancier. Bij een gecontracteerde leverancier van Zilverenkruis Achmea zou je namelijk 100% vergoeding krijgen, dus dat is wel jammer in deze situatie. Daarnaast moet het eerst voorgeschoten worden, zodat ik een factuur ontvang en moet mijn chirurg gaan motiveren in een briefje waarom ik het dus nodig ben, al heb ik de afdeling plastische chirurgie al gemaild of ze dat niet klaar willen leggen voor mij voor woensdag. Daarnaast was de vraag vanuit de verzekeraar of de compressiekleding niet een onderdeel behoort te zijn van de behandeling, waar dus eerder al een machtiging voor verstrekt was, dus dat moest bij het ziekenhuis ook nog worden nagegaan en krijg ik maandag een terugkoppeling over.

Verder zijn de voorbereidingen eigenlijk gestart. Vrijwel alle zware spullen die ik anders straks niet echt meer mag tillen in verband met de belastbaarheid, heb ik gisteren al in huis gehaald: dus vooral veel potten met groente en veel blikken met soep. Tekort zal het hem niet in zitten; ik geloof dat ik al met al voor zo’n anderhalf maand nu vooruit kan. De hele voorraadkast zit nu ook vol.
En ook in de voorbereidingen thuis ben ik gestart. Gisteren heb ik de laatste dag gedraaid in de massagepraktijk. Vandaag was oorspronkelijk in de planning, maar gezien het zo lekker weer is en er geen afspraken stonden, dacht ik bij mezelf: laat ik daar maar gebruik van maken. Dus gisteren is de kamer van de massagepraktijk zo goed als helemaal opgeruimd. Daarnaast heb ik de massagetafel lager gemaakt. Mijn massagetafel beschikt namelijk over borst- en buikuitsparing en gezien ik het liefste op mijn buik slaap, zou dat nog wel eens ná de operatie niet mogelijk kunnen zijn. Naja, op zo’n massagetafel zou dat dus wel kunnen als je de borstuitsparing eruit haalt. Mocht ik echt slecht slapen, dan kan ik de massagetafel nog als alternatief nemen. Ook heb ik in mijn praktijk een watercooler staan, die is helemaal leeg gedronken de afgelopen dagen, maar met name gisteren met veel ranja (light). Gezien er anders ruim 6 weken stilstaand water in zit, leek me dat niet zo’n strak plan.

Daarnaast zal ik de komende dagen me ook nog verder voorbereiden, met name dat ik het huis helemaal schoon maak vóórdat ik geopereerd word, maar ook de periodieke dingen. Zo heb ik koel en vriesproducten zo gekocht de afgelopen weken, dat ik maandag zo uitkom, dat ik maandag de koelkast helemaal kan schoon maken en tijdens mijn korte afwezigheid, gewoon uit ga zetten waarschijnlijk. En dat ik, wanneer ik weer naar huis ga, vlees weer ophaal bij de voordeelslager. Verder heb ik aanstaande maandag nog een ontspanningsmassage gepland bij een collega, zodat ik ontspannen de operatie in kan gaan. En de komende dagen heb ik de laatste afspraken nog gemaakt, met mijn hartsvriendin die dan morgen nog komt, of mensen waar ik nog wat ga drinken etc. En dan heb ik dinsdag nog niet echt iets gepland, behalve dat ik tegen vieren naar mijn ouders al ga, met een flinke tas zodat ik me in elk geval niet per definitie hoef te vervelen en natuurlijk voor een paar dagen kleding. Al ligt het in mijn planning om niet langer dan 4 dagen te blijven. Ook heb ik inmiddels paracetamol in huis gehaald voor de eventuele napijn, maar hoop eigenlijk stiekem en nog steeds daar geen gebruik van hoeven te maken. Ach, ik zie het wel. Al zit ik me nog wel te bedenken; 6 weken rustig aan doen… Wat ga ik doen in die tijd? De eerste weken doorkomen zal wel gaan, maar met name de laatste weken. Dus hoop dat er nog wel wat aanvragen komen om bijv. persoonlijke massageolie te maken; daar kan ik me dan lekker op richten of dat ik zelf nieuwe combinaties ga samenstellen voor in de praktijk.

Deel dit: