Misschien weet je het nog, op 21 maart jl. blogde ik hier de open brief naar minister Opstelten. In de tussentijd is er wel “iets” gebeurd, zo kreeg ik half april bevestiging van ontvangst en de mededeling dat de brief meer op zijn plaats was bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die dan ook de rest van de brief in behandeling zou nemen.

In de brief die ik retour kreeg, kreeg ik dan ook een contactpersoon toegewezen en ik zou binnen 3 weken een antwoord kunnen verwachten volgens deze brief. Je hoeft niet goed in rekenen te zijn om te kunnen uitrekenen dat dit dan uiterlijk half mei zou moeten zijn, even ruim genomen. Mocht ik dan nog geen antwoord mogen hebben ontvangen, dan zou ik contact op moeten nemen met de contactpersoon. Dat is gedaan, na een maand heb ik dan eens gebeld en de mevrouw in kwestie gaf aan dat de brief nog onbeantwoord is en dat ze nog antwoord moest hebben van een afdeling. Ja: politiek is vooral doorsturen naar verschillende afdelingen. Het zou nog wel twee weken duren, maar waarschijnlijk zou ik begin juni(!) antwoord krijgen op deze brief. Automatisch reken ik altijd maar een week erbij op en omdat ik daarna in Berlijn was, kwam ik er niet eerder aan toe dan vorige week maandag weer eens contact op te nemen (18 juni 2012).

Tijdens dit gesprek gaf ze na het nakijken van mijn correspondentienummer, dat de vrijdag ervoor de brief verstuurd zou worden. Naja, dan zou de brief dus op dinsdag of woensdag, maar uiterlijk donderdag wel binnen komen gaf ik aan en was eerst tevreden, immers kwam er dan ook eindelijk een antwoord aan. Vorige week maar lopen wachten… en wachten. Vrijdag alsnog wéér gebeld naar het ministerie. Nu was de contactpersoon er niet, want die is er nooit op vrijdag. Maar er werd dan wel een terugbelnotitie gemaakt en maandagochtend zou er teruggebeld worden.

Je kan het vast al raden… Maar teruggebeld werd er vanmorgen in elk geval niet. Dus vanmiddag heb ik zelf maar weer eens aan de bel getrokken waarbij er nu weer een flauw excuus uit kwam dat ze inderdaad moest bellen, maar de afdeling waar ze afhankelijk van is, vandaag dicht is. Het wekt dus sterk de indruk dat eigenlijk het ministerie maar een driedaagse werkweek heeft waarbij ieder aanwezig is en je eigenlijk ook zou kunnen functioneren als organisatie. De overige dagen zit je voor Jan-lul erbij en kom je eigenlijk niet echt vooruit in zaken. Ook gaf ze aan dat ze vermoedelijk van briefnummer had gewisseld, maar dat ze het niet kon nagaan zonder de betreffende afdeling.

Nu zou ze me morgenmiddag weer bellen. Ik ben heel benieuwd… Ik vind het inmiddels wel verdomd lang duren inmiddels, dat ze ruim 3 maanden erover doen om mijn brief te beantwoorden, waarbij ik waarschijnlijk pas volgende maand een antwoord krijg, als het niet later is. En dat voor iets wat binnen 3 weken ná de bevestiging verstuurd zou worden…

Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan: Wordt vervolgd…

Deel dit: