De laatste tijd heeft mijn blog vooral in het teken gestaan van een experiment met betrekking tot mijn testosterongebruik, maar over mijzelf is het de laatste tijd eigenlijk best rustig geweest op deze blog, terwijl er eigenlijk zoveel gedaan is, zeker in de afgelopen maand. Eén ding is zeker: ik vind het onwijs tof wat er momenteel in ontwikkeling is.

Werk in loondienst

Het waren even spannende tijden, ik was in loondienst van TSN en toen werd bekend dat ze een faillisement hadden aangevraagd. Er gingen wat onzekere tijden tegemoet, of ik wel of geen nieuw contract kreeg en of ik de cliënten die ik had toegewezen gekregen ook mocht houden. Uiteindelijk ben ik overgenomen door de nieuwe organisatie (Athome First) en heb ik grotendeels mijn cliënten mogen behouden op één iemand na. Dus dat is wel heel mooi wat dat betreft, zodat ik de ontwikkelingen van deze cliënten ook weer kon voortzetten. Alleen maar blij mee dus!

Nieuw boek geschreven

Thuiscursuspakket cuppingtherapie bij celluliteIk heb een nieuw boek geschreven. Hoewel boek, het is meer en boekje. Het heeft overigens niets met het syndroom van Klinefelter te maken, maar het is geschreven vanuit mijn kennis en kunde als masseur. Het boek heeft 45 pagina’s op A5 formaat, anders dan mijn eerdere boeken, zal het boek volledig in full color gedrukt worden. Hier heb ik voor gekozen omdat dit boek een thuiscursus betreft en hierdoor de anatomische afbeeldingen alsmede instructies net wat duidelijker worden dan bij een zwart-wit kopie. Het nieuwe boek heet “Thuiscursus cuppingtherapie bij cellulite” en zal naar verwachting volgende week in druk gaan. Naast dit boek, is het boek een onderdeel van een pakket waar gelijk alles in zit. Ik had al een een testboekje laten drukken, zodat ik kon zien en voelen hoe het zou worden. Heel handig, om gelijk beeldend te maken hoe het pakket bij deze thuiscursus eruit komt te zien. Daarnaast kon ik dan gelijk opzoek naar een kleur gastendoekjes die dicht bij de kleur paste van de kaft van het boek, zodat het meer één geheel vormt. Inmiddels is het pakket al in de voorverkoop in de aanbieding voor € 65,-. Uiteindelijk word de prijs van het pakket € 75,-. Het boek gaat los € 24,95 kosten en is nog niet in een voorverkoop te koop. Naar verwachting zal het dan eind juni daadwerkelijk verzonden worden. Dit hangt mede samen met de tweede test (of de lay out helemaal goed is en naar mijn zin) voordat het massaal gedrukt gaat worden. Op Bol.com heb ik inmiddels al het product geüpload, dus is het dan alleen een kwestie van daadwerkelijk aanbieden. Dus heel erg tof!

Nieuw boek Klinefelter?

Tegelijkertijd ben ik al aan het kijken (al speelt de gedachten al zeker wel een jaar) om een nieuw Klinefelterboek te schrijven. De reden voor mij is vooral dat er nog bijzonder weinig Nederlandstalige boeken zijn over het syndroom van Klinefelter. In heb boek Ik en mijn Klinefelter heb ik vooral mijn eigen, persoonlijke ervaringen gedeeld na de diagnose en veel van mij af geschreven ook. Ik zou wederom een nieuw ervaringsboek willen schrijven, maar dan met ervaringen van andere mensen. Daarbij heb ik momenteel het ideaalbeeld dat ik niet vanuit een solistisch perspectief het boek wil schrijven, maar ook een omgeving betrekken met verschillende “omgevingen”. Dat klinkt wat vaag waarschijnlijk, dus ik gebruik even een voorbeeld. In een gezin is er een vader, moeder, zoon (met klinefelter), dochter en nog een zoon (zonder Klinefelter). De zoon met Klinefelter beleefd het Klinefelter-aspect heel anders dan de andere gezinsleden dit doen. In verschillende interviews zal ik van ook willen belichten hoe de verschillende gezinsleden het syndroom van Klinefelter beleefd hebben op verschillende aspecten, vanuit ouders is dat misschien veel meer opvoedkundig, terwijl een zus of broer niet met opvoedkunde te maken hebben. Zo heeft elk gezinslid een beleving en dat kan optioneel verder doorgetrokken worden naar opa en oma. Per hoofdstuk zal er dus één Klinefelter-man/-jongen de “hoofdrol” spelen, waarbij er ook vanuit andere perspectieven gekeken kan worden. Naast gezinnen, komen er dan ook hoofdstukken met oudere Klinefelter-mannen, die een vrouw hebben of misschien via KID een kind hebben gekregen (en hoe krijgt die bv. dan ten aanzien van zijn vader) of een alleenstaande man met het syndroom van Klinefelter. Ik geloof oprecht dat iedereen een eigen verhaal heeft en ik zou het heel leuk vinden om dat op verschillende wijzen te portretteren waarbij alle onderwerpen ook besproken kunnen worden waar mensen zich mee bezig kunnen houden. Het is dan ook belangrijk dat mensen die mee doen aan dit boek, zelf ook zich open durven te stellen, maar bovenal: dat ook vanuit verschillende perspectieven het beschreven kan worden.

Momenteel ben ik dus aan het inventariseren welke mensen, maar bovenal: hoeveel mensen. Als er maar een paar mensen zijn die mee willen werken, is het niet zo zinvol om er een boek van te schrijven (wat ook tijd kost). Dus bij deze ook de oproep hier: zou jij willen mee doen met dit project? Stuur dan een e-mail naar info@ikenmijnklinefelter.nl en vertel gelijk of je dus alleen zou willen meewerken, of dat je partner, gezin etc. ook zou willen meewerken. Dan heb ik gelijk een beeld of het mogelijk ook haalbaar is om (is mijn ideaalbeeld voor dit boek) de Klinefelter-man/-jongen en al hun betrokkenen in beeld te brengen.
Een aanmelding in dit stadium betekent echter nog niet dat je daadwerkelijk deelneemt in het boekwerk: ik zal nu eerst moeten onderzoeken of het mogelijk is voldoende mensen te vinden die in gesprek willen gaan over hun beleving bij het syndroom van Klinefelter en het dagelijks leven erom heen.

Deel dit: