Poeh, al bijna 2 maanden heb ik geen blog meer geplaatst. Al weer een beste tijd. Al heb ik niet super veel op het gebied van Klinefelter te melden, en al heb ik wel nieuws, dan plaats ik het wel in de openbare bibliotheek van het forum. Maar waar ik vooral druk mee ben is in mijn werk en vervanging van collega’s in de vakantieperiode.

Zoals ik al eens schreef, ben ik gaan werken als hulp in de huishouding en begeleider thuis. Met name de tak begeleider thuis is een tak waar ik mijn meeste uren in begeef, al kan ik het soms ook niet laten om bij mijn huishoudelijk hulp-cliënten mijn ogen en oren open te laten staan en waar nodig nog (lichte) ondersteuning te bieden. Het voelt goed om de mensen te kunnen helpen en het is zo dankbaar werk. Maar tegelijkertijd merk ik ook dat puur het huishoudelijk werk alleen nog onder mijn kunnen ligt en dat ik mijn kwaliteiten daarin niet optimaal kan benutten.

Opleiding doen?

Dus ik ben al wel verder gaan kijken wat ik wil, maar ik overweeg toch heel sterk om via de BBL (dit is leren en werken) een opleiding te gaan volgen tot verzorgende waar ik meer mijn zorgzame kwaliteiten in kwijt kan en ook meer verantwoordelijkheden heb. Daarnaast is het intellectueel nog wat interessanter werk in mijn ogen, om na te denken over wat je doet en waarom je doet wat je doet. Dat heb ik nu ook bij begeleidingscliënten, dat maakt het ook dat ik die tak van sport leuk vind. Dus ik ben momenteel ook alvast gaan rondkijken naar werkgevers die mij een werk-leerplaats kunnen bieden. Het zou leuk zijn om het in september op te pikken, al heb ik zelf dat februari een betere periode is (nu is het tamelijk laat qua instroom). Ik moet dus kijken of het een mogelijkheid is. Ik denk het feit dat ik een man ben, daar wel enige voordeel in heb, omdat organisaties steeds meer zoekende zijn naar een gemengd team van mannen en vrouwen.
Bovendien is het een kansberoep, wat heel gunstig ligt, want het UWV heeft scholingsvouchers en betaald daardoor tot € 2500,- mee aan de om- of bijscholing wanneer het een kansberoep is. Daardoor maakt het het ook extra interessant voor mij om juist in deze periode ervoor te kiezen om mij te scholen naar verzorgende. Hoewel ik nog tot 2018 de kans heb om te starten, want zo lang geldt deze subsidie nog. En dan is het toch jammer om daar geen gebruik van te maken.

Het punt is dus wel dat ik daarvoor een baan in het werkveld moet hebben, maar het gaat nog niet heel hard. Ik had al bij 3 organisaties eerder van de week geïnformeerd en bij alle 3 zijn er vanaf september geen werk-leerplaatsen meer. Dus ik zal toch ook eens moeten kijken naar de plaatsen rondom de stad Groningen naar mogelijkheden.

Nieuw boek Klinefelter?

In mijn vorige blog schreef ik al over een potentieel nieuw boek over de ervaringen met het syndroom van Klinefelter. Daarop heb ik een oproep geplaatst via Facebook en deze website. Al met al hebben zich slechts 6 mensen gemeld om hun verhaal te doen, waarbij er 3 als “solist” willen meedoen, waardoor je dus niet zo’n beeld krijgt van de omgeving (iets wat de insteek zou zijn). Al met al zijn 6 mensen eigenlijk veel te weinig, want ik zou dan in totaal 20 hoofdstukken willen, waarbij er minimaal 5 duo’s zijn en 5 gezinnen deelnemen. Pas dan zou het echt een toevoeging zijn om er daadwerkelijk een boek van te maken/drukken. In de komende tijd zal nog geïnventariseerd worden of er meer mensen zijn. Mocht heen boek niet een optie zijn, dan kan ik nog kijken of er meer achtergrondverhalen bij deze website erbij kunnen komen, al zou dat niet mijn voorkeur hebben.

Wil je graag meedoen? Meld je dan hier aan!

 

Deel dit: