Van de week zat ik daar toch over na te denken. Misschien wel een vreemde gewoonte dat ik over die zaken wel eens na denk, maar… Wat was het leven vroeger, als kind toch eenvoudig. Als volwassene word er van je verwacht dat je je keurig en netjes gedraagt. Maar af en toe zou het nog zo leuk zijn om terug te keren naar vroeger…

stoomtrein zw

Hoe ik er toe kwam was over een voorbeeld van papier. Ik ben bezig met een cursusboekje te schrijven voor mijn massagepraktijk en heb daarvoor een proefdruk gemaakt. Nu ik ouder ben, weet ik dat er vele verschillende soorten papier zijn, dik papier, dun papier, glad papier, stug papier, schuurpapier… Toen ik klein was… Was het eenvoudiger: je had eetpapier van Look-o-look en je papier dat je niet kon eten… Simpel als dat was het dan…

Nette woorden vroeger, nu dubieus (zeker uit mijn mond)

Waren bepaalde woorden vroeger nog zo normaal als wat… Zijn er nu tal van woorden die een dubbelzinnige betekenis hebben of hebben gekregen. Kon je het vroeger nog hebben over spelende poezen, dingen in een doos doen of een spelletje spelen, heeft dat hedendaags toch wel een wat dubieuze betekenis. Zouden mijn ouders vroeger niet flink hebben gelachen als de toen zo onschuldige woorden voor hun al een andere betekenis hadden… Vast wel!

Lekker glijden!

Kon je je als kind nog ongestoord laten gaan, lekker glijden van de glijbaan en kei hard naar beneden. Zie jij ooit een volwassene (zonder een kind die hij/zij kent) van de glijbaan af gaan? Volgens mij komt dat maar zelden voor… Maar hoe fijn is het om als volwassen man gewoon even je als kind te gedragen, te klimmen in het klimrek en glijden van de glijbaan (als die niet nat is).

Wat eten we vanavond?

Wat was het vroeger toch fijn om niet na te hoeven denken over wat we gingen eten thuis. Mams maakte het eten en je eet maar wat de pot schaft. Het leven was toch fijn dat je onbezorgd kon leven, het eten werd geregeld, de was, de kamer was schoon, al moest ik dan af en toe (met enige tegenzin) mijn eigen kamer opruimen.

Boefje toch!

En af en toe kattekwaad uithalen, oh, zo leuk… Doe je dat nu dan word je voor gek verklaard en kan het niet, maar als jong kind word het gezien als vervelend, maar ben je een boefje… Een portemonnee met visdraad wegtrekken, rooktabletten bij een rookmelder in school of deurtje bellen. Nu kan dat eigenlijk niet meer, zo jammer…

Wat mis jij van de dingen die vroeger zo eenvoudig waren, maar als volwassene toch lastiger is.

Deel dit: