Na de proef van vier weken zonder testosteron om te ervaren hoe het zou zijn om geen testosteron te gebruiken, ben ik op 19 april 2016 weer begonnen met dezelfde dosering zoals ik deze ook gewend was voor de proef met 70 mg Tostran testosterongel (7 pompjes) per dag. In deze blog vertel ik hoe het sinds de opstart is gegaan.

Toen ik voor het eerst met testosteron begon, had ik eigenlijk verschillende bijwerkingen ervaren, zoals een verhoogde eetlust, prikkelbaarheid, dat ik niet goed stil kon zitten en opvliegers. Het had zo kunnen zijn dat bij de opstart van de testosteronkuur dit soort bijwerkingen ook zouden kunnen ontstaan maar eigenlijk was ik daarin positief verrast dat ik géén van die bijwerkingen heb ervaren. Dergelijke bijwerkingen zijn geen pretje in elk geval.

Tegelijkertijd was ik benieuwd bij het opstarten of alle bijwerkingen die ik heb ervaren bij de proef ook zouden worden opgelost. Toen ik een dag of drie weer testosteron gebruikte merkte ik ook direct dat de smaakbehoefte weer wat hartiger werd en wat minder naar zoetig. Daarnaast ervoer ik tijdens de stopweken dat mijn vermoeidheid toenam en dat ik meer uren slaap per dag nodig had om wederom vitaal op te kunnen staan. Dit is momenteel ook weer vrijwel terug naar het oude niveau, al had ik daar wel een week voor nodig om weer bij te kunnen komen naar het oude niveau.

Ook kan ik weer wat meer emotioneel gezien hebben, mijn prikkelbaarheid is sinds de start van het testosteron, of misschien ook wel het gegeven dat ik me meer uitgerust voel na een nacht slaap. Dus dat ervaar ik wel als een voordeel weer van het gebruik en het opstarten van de kuur. Ook lukt het wat makkelijker om gedachten weer los te laten.

Tenslotte ervoer ik dat zonder testosteron de libido was gezakt naar 0, iets wat ik van mijzelf in elk geval niet kende of herkende. De libido is wat dat betreft ook weer terug op het oude niveau, dit ging overigens vrij vlot en was op de 2e dag na het gebruik voor mij al merkbaar.

Qua bloedwaarden weet ik overigens niet wat het heeft gedaan: ik heb namelijk geen bloedtesten laten doen om te meten wat de waarden precies in mijn bloed waren en of deze veranderd waren en in welke mate. Er heeft dus geen klinisch onderzoek plaatsgevonden gedurende deze proef.

Deel dit: