Ja hoor! Ze zijn binnen. De vervroegde Sinterklaascadeautjes. Ik had afgelopen maandagavond de proefdrukken al bestel, en ondanks dat ik wist hoe het vormgegeven werd, hoe de boeken eruit kwamen te zien, vond ik het toch reuze spannend om de resultaten onder ogen te krijgen vandaag, want zoals gemaild werd door mijn leverancier, werden vandaag de boeken geleverd.

En het klopte: ik kon het natuurlijk dan wel volgen via de bezorgservice van UPS, dus zo hebben de boeken een leuke weg door Europa begaan voor ze in Nederland uit kwamen. Via Spanje naar Frankrijk, naar Duitsland en uiteindelijk in Nederland bij mij aan gekomen. En vandaag zaten mijn boeken dan in de route. Fijn! Eindelijk zien wat het is geworden en… Moet ik nog een extra proefdruk maken? Alles is nauwkeurig doorgebladerd of er nog opmaakfouten in zaten en gelukkig niet. Eigenlijk zou je kunnen stellen: het boek is compleet, klaar, en kunnen in druk gaan.

Beide boeken zijn klaar, zowel het normale boek als het grootletter boek. En het verschil is er ook echt, want het grootletter boek is gedrukt op A4 formaat, terwijl het normale boek op A5 formaat is gedrukt. Ik ben dan ook blij dat ik dat verschil zo gemaakt heb, want nu ik de boeken in handen heb, is het verschil duidelijk zichtbaar. Mensen die met concentratieproblemen kampen, is denk ik het grootletter boek uitkomst.

Inmiddels zijn er ook al boeken besteld in de voorverkoop. En het kan nog steeds: tot 1 oktober, dus zondag 30 september is de laatste dag, dat je gebruik kan maken van de aanbieding in de voorverkoop. In plaats van € 14,95 exclusief verzendkosten, betaal je slechts € 12,50 inclusief verzendkosten. Op maandag 1 oktober worden de facturen voor de boeken aangemaakt en deze dienen bij voorkeur voor 10 oktober betaald te worden, maar uiterlijk 15 oktober. Op maandag 15 oktober, 3 dagen voor de officiële releasedatum worden de boeken al verstuurd. Je hebt dan ook als één van de eersten het boek binnen, mits je betaling binnen is gekomen. Daarnaast wanneer je via deze website besteld, kun je aangeven of je het boek gesigneerd wenst te hebben.

Verder gebeuren er achter de schermen eigenlijk van alles. Zo kwam ik er gisteren achter dat Hotmail, het mailprogramma waar ik uit werk, je dagelijks “maar” 300 e-mailberichten mag versturen, waardoor ik vandaag mijn klusjes van gisteren heb afgemaakt. Want anders dan in Nederland, kennen bibliotheken in Vlaams-België, geen overkoepelende inkooporganisatie. Met als gevolg dat alle openbare bibliotheken los gemaild moeten worden met de vraag of ze interesse hebben dit boek aan te kopen in hun assortiment. Daarnaast is er ook al contact geweest met NBD Biblion, die dus centraal de inkoopadviezen verstrekt voor bibliotheken in Nederland, waardoor mijn boek binnenkort misschien wel in een aantal bibliotheken komt te liggen.

Ook verschillende media is opnieuw benaderd. Ze waren een week of 2 geleden al gemaild dat dit boek eraan zat te komen, maar nu het zo tijdig klaar is, is het handig dat ik ook van media weet of ze een recensie exemplaar willen ontvangen, zodat dit gelijk mee kan in de bestelling. De boeken moeten immers wel van Sinterklaas uit Spanje komen. Tenslotte zijn veel mensen de afgelopen dagen gemaild met de aankondiging dat mijn boek verschijnt, en dat tot 1 oktober het boek in de voorverkoop is. Dus er gebeurd best veel.

En ondertussen…

Ondertussen ben ik ook nog met mezelf bezig. Want de borstverwijderende operatie is nog niet geheel achter de rug. Van de week heb ik zelf maar een hechting eraf geknipt, aangezien ik geen afspraak daarvoor moest maken, waren het normaal gesproken zelf oplossende hechtingen. Echter stak deze hechting uit en dacht ik; laat ik het maar weg knippen. Daardoor hoef ik ook sinds 2 dagen geen pleisters of wat meer op mijn tepels. Wel vind ik de tepels nog steeds “raar” aanvoelen. En ik gebruik raar, omdat ik het gewoon niet kan definiëren wat ik nou precies voel, of misschien niet voel, dat het wat gevoelloos is. Aan de ene kant geeft het nog trekkingen van het herstel, maar aan de andere kant lijkt het alsof de tepels nog iets van zwelling kent en daardoor een raar gevoel geven.

Door middel van oefeningen ben ik in elk geval bezig om mijn kracht in de massage weer te ontwikkelen. En beetje bij beetje gaat dat vooruit. Waarschijnlijk start ik eind deze maand ook weer mijn regulier marketing op voor mijn massagepraktijk, waardoor ik ook gewoon volle weken voor mezelf kan maken en daardoor ook weer therapeutische voor mezelf werk. Inmiddels liggen de dumbells dan ook bij mij in de woonkamer zodat ik elke dag even een paar oefeningen kan doen. Het gaat vooruit… Maar het gaat o zo langzaam (voor wat ik zou willen). Maar het is ook gewoon beter dit langzaam te doen in plaats van en blessure op te lopen en dan wederom eruit te liggen.

Dinsdag moet ik voor een nacontrole weer naar het ziekenhuis. Piece of cake, want heb sowieso een leuke chirurg waar je ook nog wat mee kan ouwhoeren.

Deel dit: