De vorige blog was eigenlijk al veelbelovend dat het boek vrij voorspoedig uit is gekomen. En het voorgevoel was niet voor niets natuurlijk. En dan kun je stellen: ja, dat bepaal je zelf wel. Ja, dat is waar, maar ook ik ben afhankelijk van andere mensen, die bijvoorbeeld het boek zouden nakijken, of de foto’s gemaakt zouden worden van mijn borstkas, dus het is niet geheel zonder invloed van mijn kant.

Maar nu staat het dus echt op de vooravond van de publicatie. Ik heb inmiddels sowieso besloten geen echte boekpresentatie te doen. De omstandigheden bieden daar niet echt de mogelijkheid toe, zowel vanuit de Klinefelter vereniging, als qua voorbereidingstijd nu niet met oog op deze ontwikkelingen en mijn andere activiteiten.
Afgelopen maandag zijn dan ook de laatste foto’s genomen voor het hoofdstuk plastische chirurgie en ’s avonds is het boek, de proefdruk ervan, in bestelling gegaan. Zojuist heb ik dan ook al een mailtje gehad dat het boek is verzonden vanuit Spanje (waar het boek gedrukt word) naar mij toe. Naar verwachting zou ik dan deze week of volgende week de boeken (het normale boek en het grootletterboek) in huis hebben waarbij ik het kan beoordelen om na te gaan of dit de definitieve versie word. Zelf heb ik de PDF files een paar keer nog goed nagekeken voor ik ze heb ingestuurd, dus zelf verwacht ik niet dat er problemen zullen ontstaan.

Toch is het spannend, want dit is een laatste stapje, en zoals ik het graag wilde: wilde ik 18 oktober het als releasedatum van mijn boek. En dat kan nu ook zeker waargemaakt worden. Om deze reden is de voorbestel actie, waarbij je korting krijg, ook vervroegd. Wanneer je nu voor 1 oktober (rond die datum zal de grote bestelling gaan plaatsvinden waarschijnlijk) je boek besteld, ontvang je nog deze korting. Voor een normaal boek scheelt dat op de boekprijs in elk geval € 2,45. Daarnaast word je boek gratis verstuurd, waar vanaf 1 oktober een verzendkosten word gerekend van € 3,50. Je voordeel komt dus in totaal neer op € 5,95. Daarnaast heb je het als één van de eersten in huis, want op maandag 15 oktober staat het al in de planning om de boeken te versturen (mits de betaling binnen is), waardoor je écht de allereerste boeken binnen hebt.

Wanneer je nu besteld, hoef je overigens niet direct te betalen. Via het bestelformulier vul je je bestelling in, die dan bij mij binnenkomt. Vervolgens zal ik eind september voor ieder een factuur aanmaken. Deze factuur word naar jouw per e-mail verstuurd. In deze factuur vind je de betaalgegevens, maar je kunt ook direct met Ideal betalen. Het verzenden van deze facturen staat gepland voor 1 oktober aanstaande. Zondag 30 september is dus echt de absoluut laatste dag voor de vroeg-bestelkorting.

Rond 10 oktober word gecontroleerd welke bestellingen al betaald hebben en wanneer dit -door welke reden dan ook- nog niet heeft plaatsgevonden, word je nog even herinnerd aan de openstaande betaling.

Het boek

Er is gekozen om de omslag van het boek geen afbeelding te geven. Dit omdat ik van mening ben dat in het boek het draait om de inhoud, en daar ook de focus op wil laten liggen. Daarnaast zullen lezers van dit boek vooral mensen zijn die te maken hebben met het syndroom van Klinefelter. Ik heb gekozen voor een donkerblauwe kleur als kaft, waarbij hier een voorbeeld is (en op het computerscherm valt het vaak nog lichter uit dan de druk). Het normale boek is 168 pagina’s dik en de inhoud in zwart/wit gedrukt. Het verschijningsformaat is op A5.

Deel dit: