Onverwacht is er toch een versnelling gekomen in het traject om mijn boek uit te gaan geven. Aanstaande maandag moet er eigenlijk nog slechts 1 formaliteit gebeuren, namelijk foto’s maken voor het hoofdstuk plastische chirurgie. En als het een beetje mee zit, krijg ik gelijk de foto’s mee naar huis op USB stick en kan ik deze in het boek plaatsen.

Verder staat eigenlijk alles al klaar, het gehele boek, op deze laatste 5 foto’s na, staat gereed, opgemaakt en al om in proefdruk te gaan. Dus in principe zou dinsdag aanstaande de proefdruk gemaakt kunnen worden van zowel het normale boek als het grootletterboek. En dat zou betekenen, wanneer deze eerste proefdruk voor mij goedgekeurd is, dat ik de proefdruk uiterlijk 2 oktober al binnen heb. En sowieso, als het feest groot genoeg is en ik bepaal: ja, dit boek is goed, dit boek is goed genoeg in de lay out en ik zet hem door in de druk en publiciteit fase, eind oktober de boeken al te koop kunnen worden aangeboden. En dat zou ik op zich al heel er leuk vinden natuurlijk!

Het zit er dus dik in dat ik het boek eerder kan uitbrengen. Ik heb me dus ook zodanig afgevraagd of het slim is, om het wel zo uitgebreid te presenteren op een lotgenoten dag. Het enige wat ik me kan bedenken is dat wanneer ik wel 2 oktober het boek goed keur en prima vind, is dat deze proefdrukken mee kunnen gaan naar de lotgenotendag in Assen, die op zaterdag 13 oktober plaatsvinden en daar misschien in het klein een soort van boekoverhandiging of iets, maar dat zou ik dan, wanneer ik het boek krijg, moeten overleggen met de organisator van die dag. Dan kan ik aldaar ook een bestellijst maken en uitleveren wanneer de grote hoeveelheid boeken binnen komt. Op het moment dat op 2 oktober de ja-knikker word gegeven, en het in druk gaat, gaan ook alvast mailtjes uit naar de mensen die een boek hebben besteld in de voorverkoop. Je kunt dus als eerste het boek krijgen, mits je maar voor 15 oktober, het boek besteld via deze website.

Het boek

De titel van het boek “Ik en mijn Klinefelter” is in die zin ook omvattend: in het autobiografisch boek vertel ik hoe ik met het syndroom van Klinefelter omga. Dat is anders dan in de reeds bekende boeken over het syndroom van Klinefelter, waar of een roman beschreven staat, vanuit de kant van ouders of een bundel met verschillende verhalen. Ik schrijf vanuit mijzelf, afgewisseld met objectieve (voor zover dat natuurlijk kan in een autobiografie) informatie en mijn kijk daarop. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een jongere en ook in die zin met thema’s die jongeren bezig houden. De kenmerken liggen vooral op uiterlijk, toekomst, relaties en seksualiteit. Mensen die het boek hebben proef gelezen of geredigeerd hebben, geven vooral aan hoe makkelijk het boek leesbaar is en je er eigenlijk bijna door heen vliegt. In het boek zijn de volgende hoofdstukken die aan bod komen:

 • Jeugd en tienerjaren
 • De weg naar de diagnose
 • Het syndroom van Klinefelter
 • Ik en mijn Klinefelter
 • Toeval
 • Moment van diagnose
 • Mijn ik is dood
 • Testosteron
 • Mijn nieuwe ik ontdekken
 • Osteoporose
 • Relaties en seksualiteit
 • Mijn nieuwe ik ben ik
 • Klinefelter en overgewicht
 • Plastische chirurgie
 • Slotwoord
 • Lotgenoten en naslagwerk

Het normale boek, wat geschreven is in lettertype Arial op 10 punten groot, bevat 168 pagina’s en is daarmee een omvattend boek naar mijn idee. Voor elke jongere denk ik dat er zeker herkenningspunten in zitten. Het boek word uitgeven op A5 formaat en zal een zachte kaft krijgen die neutraal ingevuld is, want dit is een boek dat gaat om de inhoud, en om het verhaal.

Naast deze variant komt er een groot letter boek uit, deze zal gedrukt worden op het formaat A4 en krijg een 13 punten grote lettertype, wederom in Arial. Tenslotte komt er een ebook uit, waarin tevens een kortingsbon zit die je enkel alleen via deze website kunt verzilveren om er alsnog voor te kiezen een gedrukt boek te kopen, maar dan met korting.

Tarieven

Normaal boek in voorverkoop (tot 15 oktober): € 12,50 inclusief verzending
Groot letterboek in voorverkoop (tot 15 oktober): € 16,50 inclusief verzending
E-book in voorverkoop (tot 15 oktober): € 10,-

Na 15 oktober:

Normaal boek: € 14,95
Groot letterboek: € 19,95
E-book: € 12,50
Verzendkosten normaal boek of groot letterboek: € 3,50

Media aandacht

Sinds een week of twee geleden ben ik ook gestart met het mailen naar media of er aandacht is voor dit boek, dan wel interesse om aandacht eraan te geven. Inmiddels zijn er verschillende mailtjes terug gekomen en heeft er ook al een (welliswaar geknipt) telefonisch interview plaatsgevonden op 3FM. Daarnaast zijn er inmiddels mailtjes retour gekomen van Nederlandse en Belgische programma’s die het leuk vinden om in elk geval een boek te ontvangen en daar aandacht aan te besteden. Ik wacht momenteel nog vooral andere kanalen af, zodat ik rond de 2e (of 15e) een massa bestelling kan doen. Daarom ook de oproep; wil je het boek uit de eerste lichting hebben, maak tijdig je bestelling via deze webpagina.

Deel dit: