De laatste loodjes…

Het zijn nog de laatste lootjes die afgelegd moeten worden om het boek “Ik en mijn Klinefelter” te gaan proefdrukken. Alles is eigenlijk momenteel er klaar voor, behalve nog de foto’s die geschoten moeten worden van mijn borstgebied van nu, na de operatie.

Ik heb in elk geval de fotograaf gemaild, dat ik het liefste rond 11 september de foto’s wil maken: dat is de datum exact 2 maanden na de operatie. En het ontvangen van de foto’s gaat altijd wel heel snel, meestal dezelfde dag of de dagen erna. En dan kan het gelijk het boek en het grootletterboek in en in proefdruk worden gezet. En dan is het spannend, na 3 weken zal ik dan de proefdrukken ontvangen en moet ik besluiten: ik ga dit boek verder in druk opnemen of niet. Als het een goede druk is, dan zou er gelijk gedrukt kunnen worden. Dat zou betekenen dat de verschijningsdatum in principe vervroegd zou kunnen worden. Mocht het nu wel tegenvallen, kan ik nog besluiten om een herdruk te maken en komt de releasedatum niet in gevaar of iets dergelijks. Als ik uitga van het meest gunstigste geval, en de proefdruk helemaal in orde zou zijn en gelijk een reeks boeken besteld kunnen worden, dan zou het boek op zijn vroegst, rond 25 oktober kunnen verschijnen. Of dat zo is, is dus even afwachten hoe de proefdrukken eruit komen te zien, en of ik daar natuurlijk tevreden mee ben.

Ook heb ik nog lopen nadenken over hoe ik het boek ga brengen, hoe ik het ga introduceren. En heb wel wat ideetjes opgedaan, maar het feit dat het kouder word, is het voor een flink aantal ideeën niet echt geschikt meer. Dus het enige wat ik nog ludiek dan kan doen, is post it briefjes bedrukken met “+ X-chromosoom” en dan op mensen plakken, maar of dat nu tot het gewenste effect leid… Nee, dat zal wel niet. Misschien moet ik het juist ook wel wat kleiner of virtueel houden, door middel van een blog gewoon zeggen; hij is nu te koop. Ach, ik weet het nog niet hoe of wat precies. Moet ik nog maar even over nadenken hoe ik dat tot stand wil brengen. Want het presenteren bij een lotgenoten dag zit er niet in: de laatste is 13 oktober dit jaar en dan is het een paar maanden weer rustig. En wat ik had begrepen, is dat in februari pas weer de eerste bijeenkomsten opstarten, dus dat is ook niet echt in de periode van wanneer het boek uitkomt, of waar ik het plan heb dat het zal uitkomen.

Zoals ik al eerder schreef in een blog, is de promotie begonnen. Dat leidde onder andere al tot een opgenomen (en geknipte) interview bij 3FM afgelopen zondag. Persoonlijk vond ik het geen sterk interview, maar kwam meer omdat het van te voren opgenomen werd (al de vrijdag ervoor) en voor mijn gevoel niet volledig is. Het is geknipt en geplakt enkel alleen op de borstvorming bij het syndroom van Klinefelter, maar het is zoveel meer. En dat is jammer, of ik vind het in elk geval jammer. De uitzending is online terug te luisteren en het stukje van mij komt bij ongeveer 1 uur en 14 minuten. Laat maar weten wat je ervan vind. Daarnaast zijn er verschillende mailtjes ook naar andere media gestuurd, om te vragen of ze een boek willen ontvangen dan wel interesse hebben in dit verhaal. Ik heb in elk geval van de website IVFboeken.nl een mailtje terug gehad en van het televisieprogramma Koffietijd die in elk geval een boek willen ontvangen. Daarnaast heb ik een aantal mailtjes terug gehad dat het is doorgestuurd naar een bepaalde afdeling. Ook goed. Het is nog niet zover en de promo begint al erg vroeg natuurlijk. Dus kijk het aan en zie het vanzelf. Ik zorg in elk geval dat ik voldoende boeken tijdens de eerste lichting bestel, voor dit soort doeleinden. Daarnaast zal er tegen de tijd dat het boek uit komt, een actie via Facebook en Twitter gaan plaatsvinden. Daar echter later meer over.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vergelijkbare berichten

StripteaseStriptease

Langzaam maar zeker ben ik bezig mijzelf te ontkleden. Ik loop verschillende fases door om mijn leven weer te herordenen, allemaal met één doel: de nieuwe Romano blootleggen. De stapjes