Inmiddels zijn we alweer een maand verder sinds de laatste blog. Het was dus inmiddels wel tijd weer voor een nieuwe blog. Ik had sowieso het idee om nog wat binnenkort te gaan schrijven over mijn terugblik op mijn vrijwilligerswerk bij de Nederlandse Klinefelter Vereniging, maar daarover is nog geen afsluitend gesprek geweest met het bestuur, dus daarop kan ik nog even geen goede terugkoppeling geven vind ik. Natuurlijk zijn er wel andere thema’s die ik aanhaal in deze blog… Wil je weten wat? Klik dan hieronder snel op de lees meer link.

Er is wel aardig wat gebeurd. Helaas is het niet zo verstandig nu ik in loondienst ook werk, om alles te benoemen. Ik weet namelijk dat mijn blog aardig goed word bezocht en goed vindbaar, dus beter van niet.

Daten enzo

Regelmatig word het mij gevraagd… “Hoe zit dat nu met jou en daten?” En eerlijk gezegd… niet… De afgelopen tijd is het eigenlijk vrij druk en als ik dan iets van vrije tijd had, had ik ook niet echt de zin erin om daadwerkelijk iets van dating te doen. Ik heb wel met regelmaat gechat op bv. chatten.nl waar ik te vinden ben of Paiq waar ik regelmatig chat. Maar verder heeft dat niet tot meer geleid. Wellicht ben ik ook wat kieskeuriger geworden, in elk geval in de gesprekken. Ik vind namelijk het heel belangrijk dat een gesprek “vanzelf” loopt en wat ik daarmee bedoel is vooral dat ik daar geen interview-gevoel bij krijg. Dus niet dat als ik een vraag stel, de ander antwoord (vaak kort en gesloten) en dan is het stil… Tot ik evt. een nieuwe vraag stel. Ik heb daar helemaal geen zin in… Mijn “ideale” gesprek loopt vanzelf, en natuurlijk: je mag vragen stellen en doorvragen met een actieve luisterhouding, maar het moet geen moeite kosten, om niet EXTRA moeite in elk geval. En dat mis ik in heel veel gesprekken om eerlijk te zijn. Vind ik dat jammer? Ja, eigenlijk wel… Maar ik vind een goede communicatie tussen mij en mijn partner ook essentieel, dus dan is het wel handig dat het gewoon loopt zoals het loopt in plaats van dat je er eerst nog peper in moet stoppen om het vooruit te laten branden. Verder kijk ik mijn ogen uit, zeker met het zomerse weer… Dan is de testo goed zijn werk aan het doen… :p Dus, dat is eigenlijk “mijn status” momenteel.

Ik heb sperma light

Vorig jaar heb ik al het shirt voor mijzelf laten maken, het is voor mij meer een manier van zelfspot om om te gaan met mijn onvruchtbaarheid en een soort van “steun” op de momenten dat ik het wat lastig heb, maar ook juist op die momenten dat ik er niet zo mee bezig ben. Inmiddels is het zover gekomen dat ik na 1 jaar ook besloten om het shirt NIET onder andere kleding te dragen in het algemeen, dus ook buiten, in de supermarkt etc. Dat was wel even een keuze waar ik een tijdje over na heb moeten denken. Vooral de vraag “Hoe zouden anderen reageren?” hield mij bezig. En afgelopen vrijdag was het een dag dat ik met betrekking tot de onvruchtbaarheid er voor mijn gevoel heel sterk in stond en de confrontatie naar buiten toe wel aandurfde te gaan. En eerlijk gezegd… Het aantal reacties viel mij wel tegen. Ik had vrijdag een best volle dag, eerst heb ik ’s ochtends nog even wat frisdrank in blik gehaald die ik dan in het ijs kon zetten in de (warme en vochtige) spoelkeuken van mijn werk, en in de supermarkt werd niet veel geuit erover, ook niet non-verbaal. Op mijn werk kwam ik ermee binnen lopen… Ook niet echt een reactie. Pas nadat ik klaar was met het werken en wat collega’s nog even een drankje deed viel het één van de collega’s op (ik zag haar lezen), maar verder geen reactie. Daarna had ik een maaltijd break en ’s avonds moest ik nog naar mijn andere werk (schoonmaakwerk in het UMC Groningen wat ik op oproepbasis doe op de avonden dat het bij mij bv. geen klanten geboekt zijn) waar het mensen ook wel opviel (zag ze lezen), maar slechts 1 leidinggevende daar vroeg wat het betekende… Dus ik gaf aan “de waarheid” en de vraag wat hij dacht dat het zou betekenen. Hij dacht dat ik misschien al kinderen had. Nee, ik verstelde hem dat ik onvruchtbaar ben, en dat zelfspot voor mij een manier is om daar mee om te gaan en tevens mensen erover te laten nadenken dat het krijgen van kinderen niet iets vanzelfsprekends is. Zijn enige antwoord was “Chapeau!” en dat ik dan wel sterk in mijn schoenen moest staan.

Al met al kwam er al vaker een vraag “Waar koop ik dat shirt?” in kleinere gezelschappen. Allereerst is de samenstelling van het shirt een eigen samenstelling, dus die is niet kant-en-klaar ergens te koop. Dus nu heb ik via Spreadshirt een soort webshopje kunnen opzetten waarbij de opdruk op een product te koop is. Ik hou zelf niet de voorraad, dus op het moment dat je het product koopt, bedrukken zij hem met de opdruk (wit met glow in the dark effect) en sturen ze het naar je toe. Zo kun jij ook beschikken over het Sperma-light shirt… Ik sluit niet uit dat er later nog slogans van mij bij komen in de webshop.

Mystery visits

In mijn vorige blog liet ik al weten dat ik wat vaker aan de slag ben als mystery shopper. Inmiddels is dat veel vaker. Ik word nu ook wat vaker expliciet gevraagd omdat ik in een regio woon waar niet zoveel shoppers zijn. Dus momenteel word ik vooral ingezet bij casino’s en ik probeer dat in andere regio’s zoveel mogelijk te combineren. Zoals morgen moet ik naar de provincie friesland en dan combineer ik verschillende opdrachten van verschillende bureau’s en zo heb ik dan morgen in totaal 5 visits gepland waarbij 4 minimaal 1 uur moeten duren en 1 van minimaal 30 minuten. In elk geval wel heel leuk weer om te doen. A.s. dinsdag heb ik dan ook nog 2 visits in elk geval staan en misschien nog een derde. Verder heb ik me ingeschreven op een opdracht van een keten om ook een aantal visits te doen, maar daarover moet ik nog een bevestiging krijgen / scenario. Dus op zich heel leuk om te doen en waar ik ook zeker wel mijn plezier uit haal. Het is alleen jammer dat er weinig in de stad Groningen is wat dat betreft.

Gitaar leren spelen

Nu ik ben gestopt als beheerder van het forum, heb ik ineens meer tijd over (althans, dat zou zo moeten zijn, is tot nu toe nog niet echt gelukt)… Dus ik had besloten dat ik een nieuwe offline hobby wil ontwikkelen en heb gekozen voor gitaar spelen. Dus momenteel ben ik druk bezig om in elk geval de basis onder de knie te krijgen, dus dat ik een slagritme ontwikkel en probeer nu twee akkoorden zo te trainen dat ik ze blind zou kunnen spelen en snel genoeg kan overpakken. Alleen akkoorden overpakken gaat me nog niet zo goed af, dus daar moet ik nog flink in ontwikkelen.

App voor het Telecomplein reviewen

Ik ben al een tijdje lid van het “Telecomplein“. Dit is een forum van het onderzoeksbureau Blauw. Voor een flink aantal bijdragen krijg je punten uitgedeeld, omdat hun opdrachtgever(s) daarin juist informatie willen hebben en die punten kun je omzetten naar bv. Bol.com bonnen. Ik heb zelf best veel kennis en kunde over apps, maar vind het daarnaast ook leuk om bv. video’s te maken. Dus momenteel ben ik vooral ook daar mee bezig geweest sinds vorige maand en ik probeer dan vooral een beetje de nuttige apps te laten zien. Dus als laatste stukje van mijn blog van vandaag deel ik graag de video’s die tot nu toe zijn gemaakt over apps voor de smartphone, waarvan ik denk dat jullie er wellicht ook wat aan hebben.

Deel dit: