Phoeh, alweer ruim een maand geleden dat ik voor het laatst een blog schreef. Eigenlijk heb ik het niet zo in de gaten dat de tijd zo vlot gaat, met name omdat er in mijn leven best wat gebeurd. Als is dat natuurlijk veelal niet Klinefelter gerelateerd. Vandaag weer een combinatieblog van allerlei zaken die in elk geval de afgelopen maand hebben plaatsgevonden.

Nieuwe geurlijn / Experiment Geur X

Afgelopen periode ben ik best druk geweest met een nieuwe geurlijn, of eigenlijk een nieuwe aromacompositie die ik op verschillende dragers wilde zetten. Dit keer heb ik het anders dan anders ingezet. Normaal maak ik een geur, zet ik daarbij mijn associaties of de bedoeling ervan en zet hem dan vervolgens in de webshop en op Bol.com. Ik begon Magical Summer bodylotion en massageolie Romano Sandee tijdelijk labelhierbij met een mysterieus filmpje te maken. Vervolgens waren er verschillende mensen die de geur hebben ervaren en als proefpersoon de geur konden proberen. Wat zij tegelijkertijd niet wisten, is dat zij ook deelnamen aan een ander experiment van mij, namelijk die draait om de geurbeleving en het gegeven dat we eigenlijk ook niet kunnen ruiken als mens, tenminste, ruiken is niet het juiste woord. Inmiddels heeft dat ook al geleid tot een achtergrondartikel op mijn website. Als laatste moest ik dus nog nadenken over de naam van de nieuwe aromacompositie, waarbij ik wel het nodige heb overlegd met mijn directe omgeving wat zij van mijn suggesties vonden… Uiteindelijk werd het de naam Magical Summer, waar ik uiteraard ook een deel 2 filmpje van heb gemaakt voor op YouTube. Op dit moment is gekozen om Magical Summer eerst als aromacompositie, massageolie en bodylotion uit te brengen en is er ook een tijdelijk label gemaakt met het gekozen beeldmerk bij dit product, en dan verwacht ik omstreeks augustus dat de labels zoals ze commercieel moeten, ook klaar zijn.

Utopia

Misschien ken je het wel… Dat televisieprogramma Utopia op SBS6? Ook dat stond op het programma afgelopen maand waarbij ik drie keer op het terrein ben geweest. De eerste keer was een kennismaking met de bewoonster Colinda over de deelname van de spirituele markt waar ik zou gaan staan op 16 en 17 mei jl.. Ik was immers een onbekende en had me aangemeld om met mijn productenlijn daar te gaan staan. Bovendien was de interesse gewekt om mogelijk mijn massageoliën te gaan gebruiken op het Utopia terrein. Een mooie gelegenheid dus om eens nader te gaan kennismaken. Tijdens het eerste gesprek kwam ook ter sprake om een nieuwe geur te maken, specifiek onder de titel “Utopia geur”, en daar werd ook gehoor aan gegeven, ik componeerde vier verschillende massageoliën waarna één van de vier geuren als favoriet werd beschreven met de ingrediënten van patchouli, kaneel cassia en zilverspar. Hier heb ik toen nog een offerte voor gemaakt, maar in de tussentijd kwam er een nieuwe bewoner bij, Rob, die masseur is en werd dus mijn contactpersoon. Uiteindelijk werd mijn offerte afgewezen, het was een te hoge investering voor hen (in mijn optiek niet, maar dat terzijde), maar we houden de mogelijkheid open dat andere massageoliën uit de vaste lijn, nog een optie zijn.

Romano in Utopia (1)

Romano in UtopiaEn verder heb ik dus in het weekend van 16 en 17 mei op de Utopia markt gestaan met mijn producten (zie bovenstaande foto, rechts met groene tafelkleed). Met name op16 mei ben ik regelmatig op de livestreams gezien door mensen. Het was in elk geval een leuke ervaring om er te staan, maar ik zou het niet elke maand doen op de markt daar, met name door het aspect dat het toch een best eind rijden is vanuit Groningen naar Laren en er nogal wat moet worden voorbereid om op een markt te staan.

Kijken in de glazen bol…

En ja, ik werd weer benaderd door een samenwerkingspartner waar ik al enige jaren cadeaubonnen van accepteer. Ik vind het alleen altijd zo vervelend bij hen dat ik in een glazen bol moet kijken. Nu werd mij gevraagd of ik wil deelnemen aan cadeaubonnen die geldig zijn tot en met maart 2017… Een flink eind vooruit in mijn beleving, ook omdat tot die tijd, er 2 mogelijke aanpassingen plaatsvinden rondom mijn tarieven, wat jaarlijks rond december gedaan word. En van deze leverancier zouden de verkoopprijzen alsmede de bruto-uitbetalingen, ook hetzelfde blijven. Hmmz, dat werd dus al lastiger qua opgave: zij staan al zeker vijf jaar stil qua tarieven, maar ik pas ze wel aan… Immers zijn de tarieven in de supermarkt ook niet hetzelfde gebleven en wat een consument betaald voor een bon, is lang niet hetgeen wat ik altijd uitbetaald krijg. Ik heb dus een paar keuzes gemaakt met deze partner, dat ik toch niet eraan kan voldoen. Het is dan een keuze die je moet maken: ga je of te laag zitten, waardoor je over 2 jaar daar klachten over krijgt dat het tarief van die bon niet klopt met het tarief dat ik normaal reken… Of ga je meer aanbieden, waarbij je jezelf dubbel in de vingers snijd (1. de provisie over de bon en 2. de meerwaarde boven de bonwaarde), wat ook niet helemaal de bedoeling is. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om uit twee bonnen (van de vier) alsnog te stappen, simpelweg omdat ik geen goede balans kan maken in die bonnen tussen wat ik uitbetaald krijg en het aanbod wat dan nog de prijs is t.z.t. naar verwachting voor mijn dienst en wat die bon waard is. Het is jammer voor de ontvangers, want in Groningen ben ik nu eenmaal wel een van de weinige acceptanten. Maar ik zou de consument vooral zeggen: ga klagen bij de uitgevers, zodat zij minder provisie inhouden. Dat is soms niet maals: er zijn cadeaubonnen (ik ga niet wijzen) die het gebruikelijk vinden om tot 50% aan provisie te vragen: iets wat voor de meeste ondernemers toch alleen actiematig kan en zeker niet structureel. Er worden dan keuzes gemaakt en die zijn niet ten gunste van de consument.

Mijn gehoor gaat achteruit…

Een ander aspect waar ik al langer het gevoel heb van: dat zit niet lekker, is mijn gehoor… Ik was er al in februari mee naar de huisarts geweest, maar pas afgelopen week kon ik daarvoor terecht bij de KNO arts in het UMCG. Iets met wachtlijsten enzo… Je kent het vast! Anyway… Ik merkte toen ik de radio verhuisde naar mijn slaapkamer om voor het slapen gaan even kort de radio aan te zetten, dat op het moment dat ik met mijn rechter oor vrij lig, ik veel minder goed de muziek nog hoorder (zachter) dan wanneer ik mijn linker oor vrij had. Met die wetenswaardigheid ben ik toen naar de huisarts geweest en kreeg ik een verwijzing. Nu is het ook gemeten bij de audioloog in het UMCG en daar werd gemeten dat alleen bij mijn rechter oor, bij 2000 hertz mijn gehoor minder is. Dat is vervolgens ook bij de KNO arts terecht gekomen en die heeft nog erin lopen kijken en eventuele oorsmeersel schoon/eruit gezogen. Ze vroeg ook naar mogelijke oorzaken, omdat het juist zo raar is dat mijn linker oor prima hoort, alleen rechts is toch een probleem en dat is opvallend: normaal is het zo dat het gehoor dan aan beide kanten minder is.

Nu  denkt de KNO arts dat het mogelijk door een infectie komt, daar heeft ze haar zinnen nu op gezet in elk geval. Over drie maanden moet ik terug komen, dan krijg ik opnieuw een gehoortest, maar in combinatie met de spraaktest om te controleren datgeen wat ik hoor, ook daadwerkelijk klopt met wat er gezonden word naar de apparatuur. Mocht mijn gehoor dan nog steeds niet goed zijn (dat ik dus bij hoge tonen te niets hoor), dan is er nog een optie om een scan te maken van de zenuwen. Het goede nieuws is, is dat links helemaal goed is, en daardoor in de dagelijkse communicatie waarschijnlijk rechts ook compenseert.

Leuk! Mystery shopping!

Sinds kort doe ik voor een bureau ook verschillende mystery shop opdrachten. Afgelopen maand had ik twee leuke opdrachten te doen. Ik krijg dan vooraf een scenario waarop ik mij moet voorbereiden en ga dan naar een locatie toe. Op deze locatie voer ik de opdracht uit en let ik op de verschillende aspecten die ik in een vragenlijst moet beantwoorden en beoordelen. Zo had ik afgelopen maand een opdracht bij een casino en een opdracht bij een opticien, wat beiden wel heel leuk was om te doen. Ik hoop deze zomer dit soort opdrachten meer te krijgen in mijn regio: het zou leuk zijn in elk geval :).

Laatste puntjes op de i

Het zijn inmiddels echt de laatste puntjes op de i die ik nu aan het zetten ben bij het Klineforum. Ik heb al fors mijn tijdsinvestering op het forum teruggebracht, morgen is eigenlijk het laatste officiële item wat ik als beheerder moet/ga doen, en dat is het begeleiden van het online spreekuur met een plastisch chirurg over het verwijderen van borstweefsel bij mannen, de (beruchte) gyneacomastie operaties dus. Daarna is het nog een verslag ervan maken en dan heb ik feitelijk alles gedaan qua afronding dan zou moeten. Er is -helaas- nog steeds geen opvolger bekend, dus het is de vraag ook hoe dan verder, want de huidige moderator heeft maar beperkt tijd en er zijn weinig mensen die de kennis en vaardigheden hebben om het forum zo over te nemen, in elk geval: niet bij de aanwezige leden. Per 1 juli stop ik dan formeel en zet ik mij vooral nog in op de aspecten zoals storingen en spam, de rest doet de moderator. Echter gezien er al zeker 3 maanden een oproep staat, speelt achter de schermen van het forum wel de vraag of dit forum nog wel online gehouden moet worden en zou gaan verdwijnen. Maar dat is gelukkig een vraagstuk, waar ik niet meer over hoef mee te beslissen.

Tot zo ver mijn blog voor vandaag. Zoals je ziet, er is best veel gebeurd. Dit zijn in elk geval de high lights van mei / mij.

 

Deel dit: