Tot en met zondag is officieel de voorverkoop van het boek Ik en mijn Klinefelter. Echter gaat het wat hard allemaal en had ik begin deze week de eerste oplage van 50 boeken al besteld. Vannacht kreeg ik daardoor al een mailtje van mijn leverancier dat de boeken verzendklaar zijn en vanavond en vannacht worden de boeken dan naar verwachting getransporteerd naar het eerste punt in Frankrijk. Al met al zie ik dan pas de definitieve leveringsdatum, maar naar verwachting, zoals de vorige keer dan, zouden de boeken dan vrijdagmiddag geleverd worden of maandagmiddag, na het weekend dus.

Er zijn inmiddels dan ook al 22 mensen die een bestelling in de voorverkoop hebben gedaan. En toen zat ik me vandaag te bedenken: waarom zou ik in godsnaam 2 weken lang die boeken willen vasthouden? Waarom? Dat heeft toch helemaal geen nut? Om zo de officiële releasedatum af te wachten? Nee, daar zie ik het nut niet zo van in. Mensen die het boek hebben besteld, wilden het boek sowieso al heel graag. De release datum is eigenlijk niets meer dan een datum prikken zodat je een richttijd hebt om mee te communiceren, maar dat is dan ook alles. Dus ik bedacht voor mezelf; ik ga gewoon de boeken die besteld zijn, uit leveren wanneer de mensen hun betaling hebben gedaan. Dat geldt dan ook alleen voor de mensen die tot en met zondag een bestelling hebben geplaatst.

Dus ik heb voor mezelf ook een nieuwe planning gemaakt en heb vandaag in elk geval voor elke uitgaande factuur een betaallink gemaakt, en dan ga ik vanavond en morgen de facturen klaarmaken zodat ik deze morgen per e-mail kan verzenden. En dan is het mijn planning dat ik er voor mij een standaard voor maak om 2 keer in de week (op maandag en donderdag) uit te gaan leveren, en als het dan met de tijd wat rustiger word, eens per week.

Ook zullen verschillende media hierdoor de boeken eerder ontvangen dan in de planning lag, maar daardoor wel de nodige aandacht aan het boek kunnen geven voor rond de officiële releasedatum van 18 oktober. Dat lag ook wel zo een beetje in de planning, maar nu met deze ontwikkeling denk ik; Misschien kan ik volgende week donderdag wel voor het eerst al beginnen met uitleveren, en anders de week erop. Het is eigenlijk zoals altijd: het kent een hele lange aanloopprocedure, maar als eenmaal alles loopt zoals het zou lopen, dan gaat het ineens keisnel, net als dit. Mensen kunnen nog met korting bestellen tot en met zondag, en dan zie ik er naar uit om uit te gaan leveren en nog leuker: de reacties te ontvangen wat mensen van het boek vinden.

Spannend!

Deel dit: