Testosteron, het blijft toch lastig om de juiste dosering te vinden. Afgelopen maandag had ik het weer laten prikken en gisteren de uitslag weer gekregen, omdat ik het idee had dat ik niet helemaal lekker zat. Dus tijdens mijn relatie ging het goed, had ik een leuke waarde van 19… De randvoorwaarden van testosteron moet zitten tussen de 15 en 35, dus tja, niet onaardig wat dat betreft. Tijdens de relatie was ik wat terug gegaan in mijn dosering naar 40 mg testosteron per dag, dus na de relatie was ik weer omhoog gegaan met mijn dosering naar zoals voor de relatie met 60 mg per dag. Dus ik had gehoopt dat mijn testosteronwaarde ongeveer wel gelijk zou blijven.

Afgelopen maandag, heb ik dus weer laten prikken en was de uitslag toch wat teleurstellend. Mijn testosteronspiegel was gedaald naar 11, maar mijn LH (stimulerend hormoon vanuit de hypofyse) was gedaald van 15 naar 8 (kortom, hij doet minder zijn best omdat er toch al testosteron word aangevoerd via de gel). Niet echt geweldig dus. Dus had mijn endocrinoloog gemaild van, is het dan handig om weer omhoog te gaan. Maar de endocrinoloog betwijfeld of de meting wel betrouwbaar was überhaupt en om overstimulatie te voorkomen zou 80 mg (wat ik bedacht had om naar toe te gaan) wellicht wat hoog zou zijn… Dus gisteren zelfstandig wel eens getest op 80 mg en ging voor een dagje in elk geval wel goed. Wellicht dat ik wat vaker een dagje dat doe, zeker bij meer lichamelijke inspanning, kan dat nog wel eens prettig zijn. Ik heb in elk geval nu eerst gevraagd of een tweede meting wellicht zinvol is bij 60 mg, als de arts toch al niet zoveel vertrouwen heeft in de waardebepaling.

Kortom: het bepalen van de testosteronlevel, blijft ook na een paar jaar gebruik nog een lastig dingetje en uitzoeken wat nu de juiste dosering is… Of ik moet gewoon weer verliefd worden; dan gaat het vanzelf omhoog :).

Deel dit: