Inmiddels is het weer een paar maanden geleden dat ik een blog schreef. Soms vraag ik me wel af, waar blijft de tijd? Sinds 28 december ben ik gestopt met het werken bij de oude werkgever, maar om eerlijk te zijn: ik heb me amper nog verveeld. In dat opzicht heb ik het ook wel druk gehad met Uit met Autisme en natuurlijk solliciteren op een nieuwe functie. Wat er zoal gebeurd is, ik deel het in deze blog.

Testosteron

Ik ben in januari weer over gegaan van de Sustanon injecties naar Androgel. Vorige week heb ik net de evaluatie gehad. Waarbij ik eerlijk gezegd de aanbrengplaatsen wel afwissel met elkaar. Dit vanwege dat mijn huid toch wat gevoelig is en in de gel voornamelijk alcohol zit. Maar goed, ik had weer bloed ingeleverd en daaruit bleek dat de testosteronwaarde 11,9 mmol/l na 2 uur na toedienen. De T-max, ofwel de tijd die het duurt om maximaal in te werken is 2 tot 4 uur, dus je kan je vast voorstellen dat ik niet zo tevreden was. Bovendien merk ik ook wel verschillen. Natuurlijk was het bij de Sustanon zo dat je elke 18 dagen piekt en de libido ook piekt, maar qua eetpatroon merkte je ook de eerste week vooral hartige behoefte en de week voor de nieuwe injectie vooral neiging tot zoet eten.

In dat opzicht zijn er met de Androgel ook wel veranderingen in de libido. Deze is gewoon een heel stuk lager. Is dat heel erg? Nee, eigenlijk niet. Het geeft ook weer een bepaalde mate van rust. Tegelijkertijd neigt mijn eetpatroon nu telkens wel naar erg zoet en gezien mijn overgewicht, ben ik daar dan niet zo blij mee. Dus om die reden is vorige week bij de evaluatie besloten de dosering wat te verhogen. Ik ben benieuwd of dat ook een wat positiefs gaat doen ten aanzien van de met name zoete neiging tot eten. De endocrinoloog was overigens wel tevreden met de score, maar met de uitleg die hij gaf, dat tussen de 10 en 35 het goed is, vind ik hem nog steeds gewoon laag. Met een maandje mag ik weer bloed prikken. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Autisme

De afgelopen weken heb ik weer flink wat bijgeleerd met betrekking tot mijn autisme, hoewel er ook wel veel nieuwe vragen bij zijn gekomen die ik voor mezelf nader moet uitvinden. Met name oplossingen rondom mijn over- en ondergevoeligheden vraagt gewoon meer aandacht. Zeker rondom overgevoeligheid voor licht en geluid. Thuis is dat aardig te ondervangen, maar buitenshuis lang niet altijd. Maar ook mijn ondergevoeligheid van vol zitten na eten, speelt hierin een rol. Je snapt dat de combinatie van zoetig eten van een te laag testosteron, dan niet de meest ideale situatie is. Maar ik ben ook ondergevoelig voor kou en overgevoelig voor warmte. Dus ik zoek bijvoorbeeld nog een koelvest die ik tevens als drukvest kan gebruiken. Eén probleem: het bestaat nog niet. Dus dat word een maatwerk dingetje en dan is nog de vraag hoe lang de koelelementen koud genoeg zijn, zeker bij zomerdag.

Uit met Autisme

Ik ben de afgelopen periode dan ook erg druk geweest met Uit met Autisme. Ik was immers én ruim een maand met vakantie van mijn werk, maar daarnaast heb ik nu ook een maand WW gehad. In deze periode heb ik ontzettende veel bezoeken mogen doen en locaties van feedback mogen voorzien om de locaties net even wat autisme-vriendelijker te mogen maken. Al deze reviews staan inmiddels ook al wel op de website. Maar ook daarnaast kijk ik al weer vooruit naar kwartaal 2 en dat betekent weer meer activiteiten om buiten te gaan doen. Dus ik heb ook wel gepaste trots dat er nu ook attractieparken en dierentuinen bijvoorbeeld tussen zitten voor het Uit met Autisme Testpanel. Komende week gaat de nieuwsbrief hiervoor er uit. Dus ik kan nu nog niet zoveel zeggen daarover. Stiekem hoop ik nog dat een aantal locaties voor het weekend duidelijkheid kunnen geven, zodat ik niet in de loop van kwartaal 2 nog eens een nieuwsbrief hoef op te maken. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om prikkelarme uitjes en uitjes met beperkte mate van prikkels ook forward urls voor aan te maken: www.uitzonderprikkels.nl en www.uitmetprikkels.nl zodat ze lekker makkelijk te onthouden leiden naar locaties met of zonder prikkels.

Nieuwe werkgever per 1 maart

Vanaf 1 maart ga ik dan starten bij een nieuwe werkgever. De werkgever lijkt op dit punt aan alle randvoorwaarden te voldoen, dus daar ben ik blij mee en ik denk ook dat ze mij, zeker in combinatie met mijn autisme behoeften, ook goed kunnen begeleiden op verschillende aspecten. Ook mijn jobcoach is al op de hoogte zodat dit weer aangevraagd kan worden. Maar ik heb er bovenal wel zin in bij deze werkgever. Het zal ook weer een stukje nieuwe doelgroep zijn waar ik weer mag leren, namelijk ten aanzien van de doelgroep psychiatrie. Ik ben al vaker gewezen dat het een doelgroep is die bij mij zou passen, juist omdat ik vooral vragen stel en niet zomaar ergens van uit ga. Maar tegelijkertijd merk ik ook wel spanningen daarin. In eerste instantie gaat het contract in voor een jaar. Maar ook hier ben ik heel open ten aanzien van mijn autisme en ik probeer daarin ook meer en meer mijzelf te zijn zonder het masker van autisme op te moeten zetten. Dit vraagt van mij nu nog wel veel moeite, omdat de truukjes al zo lang zo goed hebben gewerkt. Tegelijkertijd, het is weer een verandering en dat vind ik wel weer lastig.

Uiteindelijk gaan we stap voor stap de veranderingen aan, maar allen zijn in bepaalde mate wel gewoon noodzakelijk.

Deel dit: