Vorig jaar op 14 juli was het zover, dat ik onder het mes ging om de borstvorming (die kenmerkend is bij veel Klinefelter-mannen) operatief te laten verwijderen. Daarna mocht ik 2 maanden niets doen en ben ik na deze 2 maanden langzaam maar zeker mijn werkzaamheden als masseur weer op gaan pakken waardoor ik nu ongeveer voor 80% mijn agenda weer heb open gezet voor mijn klanten in het online reserveersysteem.

Afgelopen zondagavond dacht ik zo van; “Goh, het gaat eigenlijk wel heel goed. Ik merk amper nog dat ze iets met mijn tieten hebben gedaan. Misschien kan ik wel wat verder gaan met het aansterken…” Dus ik besloot maandag om in de homegym (waar ik dan oer beschik) weer eens een klein uurtje te gaan trainen en vooral de nadruk te leggen op het borstgebied. Dus eerst 25 minuten de de crosstrainer uit het stof gecrosst en daarna zowel bankdrukken als oprukken, maar dan tegen de muur aan om het niet gelijk te zwaar willen maken (naast het feit dat ik simpelweg niet kan opdrukken, daar heb ik gewoon niet de kracht voor). Nah, en het ging geweldig op dat moment. Wel dat de laatste 3 tot 4 herhalingen van de 15 wat ging trillen, maar ach, het voelde prima. Niks aan het handje…

Tot gisteren althans, toen merkte ik in de loop van de middag dat het toch wel heel gevoelig is, dat ik misschien toch wel iets te veel van het goeie en vandaag merk ik het echt kei goed. En dan mag ik blij zijn dat ik deze eerste test heb gedaan in een rustige werkweek, niet dat ik ook de 80%, wat weer beschikbaar is, vol staat met afspraken of met klachtegerichte massages.

Toch is het wel weer een beetje een tegenvaller. Ik had graag wel gehad dat ik weer sterk genoeg was, immers kon het masseren wel, maar goed, daar was ik dan ook al weer in geoefend en niet zo extreem met krachttraining bezig. Ik zal blijkbaar nog wel gedulde moeten hebben en gewoon volgende week weer bezig gaan met krachttraining, maar dan even een tandje lager. Ik vind wel dat ik het MOET trainen van mezelf, ik wil weer sterker worden en de operatie is ook al weer bijna 9 maanden geleden, dus ik vind dat het wel kan, maar mijn lichaam protesteert helaas nog wat… Dit gevoel zal in elk geval met een dag of hooguit 2 weer over gaan en voor de rest gewoon rustig aan blijven doen.

Deel dit: