Gisteren ben ik dan gestart met het promoten van het boek, althans, het is nog niet het “echte” promoten, dat verwacht ik meer in de maand rondom de release datum: 15 december, zoals hier recht op de blog ook aan het aftellen is wanneer het boek Ik en mijn Klinefelter zal verschijnen.

Gisteren ben ik gestart met het mailen van van de digitale media in de omroepen vooral, dus verschillende radioprogramma’s en televisieprogramma’s. Eigenlijk is de vraag vrij eenvoudig die ik nu namelijk stel; namelijk of ze interesse hebben om aandacht te besteden aan het boek Ik en mijn Klinefelter, dan wel het syndroom van Klinefelter. Vandaag heb ik ook verschillende geschreven media, dus kranten en tijdschriften gemaild, met eveneens dezelfde vraag. Naast deze vraag, stel ik ook de vraag of ze een boek wensen te ontvangen ter recensie willen ontvangen, vooral dit is belangrijk, gezien momenteel de laatste hand word gelegd op het boek: de redactrice kijkt het boek nog na op spelling en voor een groot deel is het boek ook al opgemaakt. Als de proefdruk straks goed is, zal er meerdere boeken gedrukt worden (in de planning in de week van 15 oktober), en kan ik door deze vraag inschatten hoeveel boeken ik in elk geval voor de media moet bijdrukken. Om die reden geldt er natuurlijk ook een vroeg-bestel-korting ook voor de boeken die via het bestelformulier hier worden besteld.

In reactie op dit mailtje van gisteren, kreeg ik vanmorgen al een telefoontje van 3FM programma Timur open radio. Vanmiddag is het interview dan ook opgenomen met Timur en een beetje van Ramon. Ik ben eigenlijk vergeten wanneer het nou precies word uitgezonden, maar gezien hun programmering, zal dat aankomende zaterdag of zondagmiddag tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn. Het interview ging met name over de borstvorming bij het syndroom van Klinefelter wat op een luchtige manier is gebracht. Ik heb het nog wel over de onvruchtbaarheid gehad, maar weet dan niet in hoeverre het gesprek nog geknipt en geplakt word, voordat deze de lucht in word geslingerd.

Eigenlijk hoop ik nog zeker op de geschreven media die boeken willen ontvangen en een recensie erop willen geven, en dan bijvoorbeeld bij een volgende druk ook op het boek kan zetten. Dat zou natuurlijk wel heel leuk zijn. Juist omdat het zo’n specifiek onderwerp is. Maar het lijkt me ook wel leuk om het boek te gaan presenteren bij een een talkshow of iets, waar je dan gewoon wat langer de tijd hebt vaak om over je boek te praten, en over het syndroom van Klinefelter natuurlijk.

Eigenlijk is nu nog een punt van aandacht om boekhandels te vinden nog die het boek in de schappen willen hebben, of misschien het gokken op de online verkoop via zoiets als Bol.com, gezien vrij recent nog een groothandel in boeken failliet is verklaart. En ik weet dat deze groothandel o.a. leverde aan Primera. Dus het word even kijken wat wijsheid is. Komende weken is voor mij de tijd ook dat ik boekhandelaren mail met dezelfde achterkantverhaal en vragen of het iets voor ze is. Daarnaast zou ik het nog eens kunnen proberen bij een boekenclub als ECI. Maar dat moet ik even afwachten en uitzoeken.

Maar het begin is er: de promotie is gestart, al heb ik nog niet echt een idee over hoe ik het 15 december ga brengen. Ook nog even over nadenken…

Deel dit: