Inmiddels zijn we al ruim een maand verder sinds het bewust gekozen moment om weer actief bezig te zijn met afvallen. Dit keer met een plan voorafgaand en eerlijk is eerlijk: ik moet er ook wel heel hard aan werken. Zeker nu school dadelijk weer begint en naast het werk gaat lopen, is plannen erg van belang.

Afgelopen week is in de sportschool dan ook weer een meting geweest. Bij mijn sportschool word de bloeddruk en het vetpercentage bijgehouden om de resultaten vast te kunnen stellen. In een maand tijd was mijn vetpercentage afgenomen met 3% en inmiddels ben ik zo’n 10 kilo lichter dan toen ik startte. Daar moet ik dan wel wat voor doen. Elke week heb ik een half uur 1 op 1 training binnen de sportschool en ik kies er om heen ook nog de cardio te doen. Het zijn pittige trainingen en ben dan ook wel helemaal afgemat. Maar tegelijkertijd snap ik nog niet het gedachtegoed dat mensen zich zo goed voelen na een training. Dat heb ik totaal niet, al ben ik wel telkens “blij” dat ik het heb kunnen volhouden.

Tegelijkertijd zie ik ook wel vorderingen van mijn strijd. Allereerst merk ik het aan mijn riem: die moet ik inmiddels 2 gaatjes verder dicht doen dan eerder. Daarmee valt dus ook de shirtjes en broeken wat ruimer. Niet dat ik overweeg om dat direct te vervangen. Nee, ik wacht nog wel eventjes… Net als voor werkkleding, natuurlijk kan ik het al kleiner gaan bestellen, maar nee, we wachten nog wel. Ik merk het verder ook aan hoe mijn lijf er uit ziet, dus dat het vet aan mijn lijf letterlijk minder word. Ik verneem dat mijn conditie is toegenomen, dat merk ik met name in de sportschool zelf als ik kijk naar hoe lang ik een crosstrainer eerder volhield versus nu. Ik heb het gevoel dat ik ook nog sterker weer aan het worden ben. Met de week merk ik dit beter, dat ik dan toch een hoger gewicht gebruik. En daardoor steeds weer sterker word. Al werk ik momenteel vooral heel sterk aan mijn balans.

De eerste maand heb ik vooral heel “veilig” gewerkt met apparaten, maar heb toch mijn trainingsschema laten aanpassen en ben ik over gegaan naar oefeningen met losse gewichten, juist om aan mijn balans ook te gaan werken. Verder ga ik wat langer trainen in het vervolg. Voorheen was mijn norm tenminste 3 keer per week 30 minuten, waar ik nu tenminste 3 keer per week 60 minuten van maak. Zeker met het gegeven dat ik straks nog vrij ben van mijn werk, moet ik het tenminste nog ergens in compenseren.

Deel dit: