Nu ik verder ben met mijn strijd tegen de kilo’s, begin ik weer eens de de andere hekele punten te ervaren die een Klinefelter man ook bij zich draagt en waar je eigenlijk, helemaal niets aan kan doen: de bekken van de Klinefelter man.

Bron afbeelding: sq-lab.com
Bron afbeelding: sq-lab.com

Op de bovenstaande afbeelding, dat van een website/bedrijf komt dat zadels voor fietsen maakt, heb ik de bovenstaande afbeelding die wel een duidelijk verschil laat zien tussen de bekken van een man of de bekken van de vrouw. Wij, Klinefelter-mannen, hebben met name de vrouwelijke bekken, wat zich dan weer uit in de bredere bekken. Helaas is daar niet heel veel aan te doen. Sterker nog: het is binnen het spijkerbroeken kopen op de mannen-afdeling altijd een ramp, want het past altijd net-niet en ben nog niet zover dat ik over de vrouwen-afdeling ga lopen. Daar huiver ik nog voor op een of andere manier.

Afvallen confrontatie met deze “beperking”

Nu ik verder aan het afvallen ben, gaan de vetjes natuurlijk weg, niet alleen de buikzone, maar ook zeker weer rondom de heupen. Ik voel op dit moment al vrij snel mijn bekken bijvoorbeeld, daar zit niet heel veel vetjes meer, maar het nadeel daarvan is, dat het echt klote is voor mijn slaaphouding. Als ik ga inslapen, lig ik over het algemeen half op mijn zij en half op mijn buik. Voor mensen die EHBO kennen; de houding vanuit de Stabiele zijligging, dat is ongeveer hoe ik in ga slapen. En dat is nu net waar het probleem nu voelbaar begint te worden en kan ik zeggen… Dat ligt niet zo lekker.

Het zorgt er in elk geval voor dat ik ook begin na te denken over het probleem van slank zijn, of volgens de BMI testen een gezond gewicht te hebben. Dat zorgt er eigenlijk voor dat ik geen gezond gewicht zou willen, want dan lig ik nog meer op mijn bekken, en eerlijk gezegd: zo’n zin heb ik daarin niet. Dus een beetje meer vetjes rondom mijn heupen/bekken, zou voor mij gewoon echt wel wenselijk zijn. Dan houd ik mijn “kussentjes” tenminste nog rond mijn bekkengebied.

Andere hindernissen bij de brede bekken…

De bekken van de Klinefelter-man zijn dus wat breder dan een normale man. Levert dat eigenlijk andere hindernissen op in het dagelijks leven? Nee, dat niet per definitie. Er zijn wel eens ongemakken, bijvoorbeeld in de kledingkeuze voor mannen. Broeken is daarin het bekend voorbeeld, maar ook jassen die over de bekken heen gaan of shirts en dergelijke zijn lang niet altijd even makkelijk en is soms echt even zoeken naar wat past. In de spijkerbroeken is een straigt spijkerbroek per definitie een probleem: daar moet je niet aan willen beginnen.

Brede bekken binnen de seks

Binnen de seks is het soms ook wel even aanpassen, bepaalde standjes, in combinatie met het gegeven dat de penis van de Klinefelter-man vaak kleiner is, is het niet een gunstig ding dat de bekken breder zijn als je hetero-man bent. Al hangt het dan ook weer samen met hoe de bouw dan is van de vrouw hierin, bij sommige vrouwen is het makkelijker dan bij anderen bijvoorbeeld binnen de missionaris positie is het niet altijd praktisch (afhankelijk hoe lenig zij is). Het vormt in dat opzicht wel eens een uitdaging dus, maar is het belemmerend? Nee, dat niet. Er zijn dan wel andere opties die in uitvoering te brengen zijn.

Onzekerheid bredere bekken

En ja, ik moet wel eens toegeven, dat ik er best even onzeker over ben of ben geweest in het verleden over het gegeven dat ik toch bredere bekken heb dan andere jongens (toen ik jonger was) en mannen (meer heden). Het gebeurd wel steeds minder, al vind ik het altijd wel een beetje spannend als ik bijvoorbeeld een date heb: ik zie het namelijk als een niet-mannelijk ding, en ben -helaas- nog niet zover in het geven van een plekje dat het me niet kan interesseren. Maar wellicht komt  het nog. Het is in elk geval niet zo erg als op de middelbare school waar iedereen elkaar maar vergelijkt met elkaar.

Deel dit: