We zijn weer een paar weken verder, en ik vond het toch eens nodig weer eens een blog te schrijven. Het is niet zozeer dat me dus wat dwars zou zitten, maar gewoon eens weer een update van de dingen die ik de laatste weken weer heb meegemaakt op allerlei fronten.

Afvalrace

Allereerst de afvalrace, ik heb vanmorgen even gespiekt ervoor en inmiddels ben ik verder afgevallen naar 93 kilo, normaal is dinsdag mijn weegdag, dus vandaar dat ik ook even gespiekt heb. Ik probeer namelijk niet te vaak te wegen, omdat het gewicht onder inname van bv. zout best veel kan gaan verschillen. Met dit gewicht ben ik dus in totaal dan al 14 kilo afgevallen wat ik erg netjes vind. Ik gebruik nog steeds de maaltijdvervangers en wat ik nu doe is 2 dagen volledig met maaltijdvervangers, gevolgd door 2 dagen waarbij ik dan een gewone, magere avondmaaltijd mag (waar ik ook steeds naar uit kijk dan) en daarna weer terug naar 2 dagen met maaltijdvervangers. Daardoor houd ik het voor mezelf ook leuk, gevarieerd etc. Mijn streven is dat ik uiteindelijk tussen de 85-90 kilo uit kom, maar nu dat doel dichterbij komt, vraag ik me niet stiekem af of ik ook verder terug naar beneden zou willen, nu het zo in “handbereik” ligt. Iets wat ik nog moet beslissen natuurlijk. Eerst waar ik over na ga denken nog hoe ik mezelf ga belonen als ik het gewicht heb behaald van 90 kilo,wat voor mij toch wel een “ding” is. Hebben jullie een leuk idee?

Nieuwe massage gelanceerd

Afgelopen woensdag was het zover: het persbericht kon er eindelijk uit. Ik had er bewust voor gekozen het afgelopen woensdag te doen, immers zou er in de media op dinsdags vooral tijd zijn voor de festiviteiten rondom bevrijdingsdag en is het woensdags dan weer wat rustiger. Dus dan de meeste gelegenheid tot het plaatsen van het bericht. De nieuwe massage die ik geïntroduceerd heb is de Fibrocuppingmassage. Dat zegt je waarschijnlijk geen biet, want de naam is nieuw en wijst eigenlijk via Google enkel alleen naar mijn massagepraktijk. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is eigenlijk erg eenvoudig: het is een massagetechniek die gebruik maakt van de cuppingmassage bij de aandoening fibromyalgie. Fibromyalgie is een aandoening die word vastgesteld aan de hand van 18 zogeheten tenderpoints op het lichaam die verspreid zijn over verschillende punten. Op deze punten is het weefsel van de spieren en de spieraanhechtingen vrij stram doordat zich hier afvalstoffen (met name de melkzuur afgescheiden door het lichaam) niet goed weg kunnen komen zoals dit zou moeten. Hoe dit precies komt, weten ze nog niet. Momenteel is de meest voor de hand liggende theorie dat de neurotransmitters niet goed functioneren. Neurotransmitters zijn het stofje die het mogelijk maakt om te kunnen communiceren tussen de hersenen en een lichaamsdeel, bijv. de spier in het schoudergebied. Bij mensen met fibromyalgie blijkt dat de neurotransmitters een overproductie hebben, met als gevolg dat naar de hersenen steeds de prikkel word afgegeven dat er iets op het gebied plaatsvindt: het gevolg daarvan is veel pijn en stijfheid in het gebied. Dat het niet opgelost kan worden, heeft ten dele ook nog een andere oorzaak, namelijk dat veel mensen met fibromyalgie niet goed in de diepe delta-slaap kunnen komen. In de delta-slaap worden er groeihormonen aangemaakt in het lichaam die de gelegenheid geven om bv. die melkzuren goed af te kunnen voeren en weefsels te herstellen. Omdat dit ontbreekt, samen met een disfunctie van de neurotransmitters leidt dit tot chronische pijnklachten in de spieren en aanhechtingen.

Bij de Fibrocupping worden de huid, spieren en aanhechtingen vacuüm getrokken door middel van een cup waarop er druk word gezet d.m.v. een externe pomp. Hierdoor ontstaat er onwijs snel lokaal doorbloeding, iets wat bij mensen met fibromyalgie over het algemeen ook slecht aanwezig is. Het gevolg van deze actie is dat het lichaam ineens de mogelijkheid krijgt, om de afvalstoffen die zich lokaal nog hebben opgeslagen, af te gaan voeren en uit te scheiden via de nieren en urinekanaal. Het is tijdens de massage absoluut geen lekkere massage, ook de 72 uur ná de massage is het niet lekker en vooral de eerste keren is iemand bont en blauw na de massage. Gek genoeg voelt dat voor de persoon die deze massage heeft ondergaan, lang niet als zodanig aan, dan zoals het eruit ziet optisch gezien.

Tijdens de experimenten met deze nieuwe massagevorm moesten de deelnemers een cijfer geven van 1 tot 10 op de gebieden; pijncijfer, pijnintensiteit (dus in welke mate de pijn dan aanwezig is) en de weerstand (hoe stijf voelen de spieren) aan. Hierdoor kon ik wat objectiever “meten” wat de resultaten waren ten opzichte van de nulmetingsdag. Bij mannen werden de pijn, intensiteit en weerstand gemiddeld met 50% gereduceerd in 3 behandelingen (die structureel elke week plaatsvonden) en bij vrouwen werd een gemiddelde reductie gecreëerd van 43%.

Inmiddels is deze massagevorm ook te reserveren in de massagepraktijk en is één van de twee workshops ook afgeschreven die speciaal voor partners geldt. De workshop voor het segment schouders, nek en rug is daarvoor inmiddels klaar. De workshop voor de armen, handen, benen en voeten zal later deze maand volgen.

Ontwikkelingen productenlijn

Bodylotions (2) Ook in mijn productenlijn zijn er verschillende ontwikkelingen de laatste weken alleen al. Momenteel worden verschillende producten al gereviewed door verschillende beautybloggers die niets anders dan lof Dag- en nachtcrème 50 gram Fris Romano Sandeebrengen over de kwaliteit van mijn producten, waar ik natuurlijk al heel blij en trots op ben. Zo zijn er momenteel al reviews verschenen over mijn bodylotions, dag- en nachtcrèmes en massageoliën. Inmiddels ben ik dan ook samen met een ontwerpster gestart met de restyle van de producten en hun uitstraling te verbeteren, want in allen bovenstaande foto’s zijn mijn starters etiketten gebruikt. De nieuwe producten zien er qua lay out heel tof en professioneel uit. Sterker nog: tijdens mijn laatste Ladies Night op 23 april jl. bij Pathé waren sommigen echt verrast dat ik de producten zelf maakte, omdat het er juist zo goed uit zag. Dus alleen maar blij mee om dat dan te horen, want het product, dat is uitstekend te noemen. Inmiddels zijn de lijnen voor de bodylotions en dag- en nachtcrèmes helemaal klaar. Inmiddels zijn de ontwerpen ook al gemaakt voor de lijn bad- en doucheschuim en zullen binnenkort waarschijnlijk ook gedrukt gaan worden. Als die dan gedrukt zijn, dan zijn er nog twee stappen door te lopen, namelijk het herontwerp van de badoliën en het herontwerp van de massageoliën. Naar verwachting zal het in totaal rond augustus afgerond moeten zijn.

Periodieke plagiaatscan

Ongeveer 1 tot 2 keer per jaar houd ik een periodieke plagiaatscan op de webteksten van mijn website van de massagepraktijk. Soms is het dan het geval dat ik treffers heb via Copyscape waarbij collega masseurs mijn teksten hebben overgenomen zonder mijn toestemming. Op dat moment maken ze inbreuk op mijn auteursrecht en stuur ik altijd even een berichtje in de context: “Tof dat je mijn teksten zo leuk vind, maar helaas maak je inbreuk op mijn auteursrecht. Ik bied je nu 2 mogelijkheden, of je koopt een jaarlijkse licentie voor een schappelijk bedrag van 25 euro met daarin een link verwijzing dat ik de bron van je teksten bent, of je verwijderd het binnen 3 dagen”. Ik vind het wel erg netjes omschreven (eerder was het berichtje, paar jaar terug inmiddels, minder vriendelijk). In de meeste gevallen krijg je of een smoesje te horen van “ik wist het niet”, of een andere veelgehoorde is “ik heb de teksten voor me laten schrijven” en ik heb dan altijd zoiets van, ja, maar jij publiceert het, niet de ander. Dus neem gewoon je verantwoordelijkheid. Nu zit er toevallig iemand tussen die niet zo vriendelijk is en een paar dagen terug maar ging dreigen over dat ik een prutser enzo was en wilde wel eens vertellen hoe de wereld in elkaar zou zitten. Dus hij wilde totaal niet meewerken, terwijl deze website nog tekstueel naar mijn praktijk verwijst zei hij toch maar dat ik juist teksten van hem zou hebben gejat.. Yeah right. Dus ik had daarna de domeinboer gemaild om hen op de hoogte te stellen van dit gegeven, alsmede bij Google een melding gemaakt. Maar vanmorgen dus de rechtsbijstand gebeld, dossiernummer aangemaakt omdat ik gewoon wil dat die teksten verwijderd word. Terwijl ik het mailtje typ belt die gozer mij weer op met dat ik het niet opgeef en dat ik Argeweb heb benaderd en dat hij er wel voor zou zorgen dat ik niet meer vindbaar word in Google etc. etc. Dus heb hem gemeld dat het op dit moment uit handen word gegeven, en dat hij maar contact op gaat nemen met SRK, dat ik geen gesprek meer met hem wil en dat hij zijn beurt gehad heeft van mijn kant uit. Dus zal nog wel een staartje gaan krijgen. Heb nu eerst dat telefoonnummer vanwaar hij belt in mijn telefoon op de weigerlijst gezet. Alles is gezegd namelijk. En als iemand zo dreigend gaat bellen, dan heeft het voor mij totaal geen zin. Alles is inmiddels naar SRK gestuurd die mijn rechtsbijstand regelt en het is wel best. Hoor dan wel van hen. En om eerlijk te zijn, het gaat me echt niet om die paar tientjes, die kunnen mij gestolen worden, het gaat mij er om dat iemand niet mijn teksten jat en dan gaat voordoen alsof het eigen teksten zijn. Ik zou volgens die gast niet luisteren, maar helaas kan hij dat zelf ook niet zo goed, dus zal wel tegen een spiegel gesproken hebben met hemzelf.

Ik zie wel waar het schip strand. Kan lijkt me toch niet zo zijn dat dit zomaar even kan…

Deel dit: