Afgelopen week ben ik dan voor een paar dagen in Berlijn geweest; even er tussenuit. Even weg en rust om me heen, naja, rust… Ik heb nogal wat gedaan en veel buiten geweest, bijna alleen maar en met heerlijk weer van minimaal 20 graden en geen wolkje regen, was er dan ook een logisch gevolg dat ik verbrand raakte, maar dit maal op een voor mij ongewone plek.

Sinds november 2011 gebruik ik testosteron. In deze periode is er nogal wat veranderd met mijn lichaam. In eerste instantie ben ik wat aangekomen met name door de vergrote eetlust. Maar ook het haargroei op het lichaam en voor mijn baard- en snorgroei is toegenomen. Echter de keerzijde hiervan is wel dat de haargroei op mijn hoofd is afgenomen en ik dus een hogere haarlijn heb gekregen met inhammen. Dat was natuurlijk voorgaande jaren geheel anders en ben dan ook nu op deze plekken verbrand waardoor het zelfs aan het vervellen is. Ik kan het ook wel indenken waardoor het gebeurd is. Natuurlijk is normaliter de huid op het hoofd waar haar onder zit, dunner en hoef de huid zich ook niet zodanig dik te zijn om zonnestralen en UV-straling op te pakken. Dus die huid is dunner en is in korte tijd geen haar voor terug gekomen.

Dit heeft dus tot het gevolg gehad dat ik daar verbrand ben. En ook echt op het stukje waar dus eerst haar zat, en nu niet meer. Dus denk dat de huid ook moet “aangroeien” om tegen dit te kunnen, zoals je wel vaker aan de zon moet wennen, geldt dat natuurlijk ook voor stukken huid als deze. Voor mensen die dus aan de testosteron gaan en daar ineens minder haar krijgen, is het dus wel raadzaam om ook op de plekken waar juist minder haar gaat groeien, bij de zon, je daar in te smeren, zeker als je van jezelf al wat sneller verbrand, zoals ik het wel vaker heb. Maar had er simpelweg niet zo bij stil gestaan.

Eigenlijk is deze blog ook meer bedoeld om te registreren wat deze bijwerking ook is wanneer je over gaat naar testosteron en wanneer je testosteron gebruikt of gaat gebruiken, je hier aan zou kunnen denken in een periode van de zomer. En anders is het nu net als ik even; burn baby burn.

Deel dit: