Via Google Alerts krijg ik vrijwel dagelijks een update over verschillende onderwerpen die ik heb ingesteld, zoals het syndroom van Klinefelter en testosteron. Daarmee krijg je eigenlijk alle updates over deze onderwerpen in je mailbox en zo blijf ik wat op de hoogte. Heel vaak krijg je onzin in je mailbox, zeker het woord “testosteron” word nogal gelinkt aan andere zaken, zoals “Deze auto spat één en al testosteron” waarmee mannelijkheid word uitgedrukt. Vandaag kreeg ik toch wel een interessante link in mijn mailbox, die ik graag wilde delen met jullie.

In deze link zit namelijk de presentatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft niet iets speciaals met het syndroom van Klinefelter zoals het VU in Amsterdam, het UMC Leiden of het UMC Groningen, maar toch vond ik de presentatie die op het internet stond, wel erg boeiend, ondanks dat het niet direct gaat over het syndroom van Klinefelter, heeft het wel de nodige informatie over de indirecte gevolgen van het syndroom van Klinefelter: namelijk “ons” testosterontekort. Met verschillende afbeeldingen in de presentatie word duidelijk gemaakt hoe de stof Testosteron in ons lichaam zou moeten werken en waar testosteron nu eigenlijk allemaal invloed op heeft. Ik denk dat de presentatie zeker interessant kan zijn wanneer je meer wil weten over testosteron of eraan denkt om toch aan testosteron suppletie te gaan beginnen. Zeker als je pas je diagnose hebt gekregen zou ik persoonlijk deze presentatie aanbevelen omdat er juist heel veel in staat over de stof je mogelijk daardoor een betere keuze kan maken of je het zou willen of niet.

Je kan deze presentatie online zien via deze link. Je hebt wel voor deze link een PDF reader nodig, bijv. van Adobe.

Deel dit: