Gistermiddag was het zover, ik zou via een telefonisch gesprek te horen krijgen hoe mijn testosteronspiegel ervoor zou staan mét het gebruik van deze medicatie, die ik op het moment van prikken ongeveer twee maanden aan het gebruiken was. Ik had gedacht dat het wel enigszins goed zat. Immers ervaarde ik al dat er wat meer haargroei overal kwam, maar wist ik ook van het vorige gesprek bij de endocrinoloog dat het tot zes maanden kan duren voordat haarzakjes aangemaakt zijn en daar haar in kan groeien. Dus leek mij nogal voorbarig om te zeggen, de testosteron staat te laag. En ook merkte ik al op aan mezelf, dat ik wat vaker seksueel opgewonden was. Dus ik dacht eigenlijk van te voren het is wel goed zo.

Helaas bleek het tegendeel waar te zijn. Mijn testosteronspiegel was nog niet zo verhoogt als ik dacht, althans, wat blijkt uit de testosteronspiegel in het bloed. Of wat nog belangrijker was, was dat mijn LH waarde onvoldoende gestegen was. En daarom zal mijn testosteron dosering vergroot worden, en niet een beetje, maar gelijk het dubbele. In principe zit de testosteron-waarde wel in order, evenals de LH waarde, maar ze zijn beiden aan de lage kant. LH is van nature een hormoon dat bij vrouwen meer voorkomt, maar bij mannen is het net zo belangrijk, omdat LH een hormoon is dat ondersteunend is bij de aanmaak van testosteron en is tevens van invloed op de stofwisseling. Mijn waarden voor testosteron was 22 nmol/l en voor LH 2,3. De refferentiewaarden voor testosteron is tussen de 15 en 35 nmol/l. De reffentiewaarden voor een volwassen man voor de LH is 1,5 en 8 Units per liter. Dus beide getallen zijn aan de lage kant, met name de verhouding ertussen zit te laag, vandaar dat mijn endocrinoloog bepaald heeft de testosteron wederom te vergroten. Om precies te zijn word de medicatie verdubbeld. Ik had tot nu toe 50 mg androgel per dag, dat word nu 100 mg androgel per dag. Ik moet nog wel er even mee wachten, want heb niet zo heel veel testosteron meer in huis, dus tot het herhaalrecept er is, doe ik het nog met 50 mg.

Ik ben vooral benieuwd naar de uitwerking hiervan. Met name omdat ik aan het begin van deze testosteronperiode tot ongeveer 1,5 maand na het begin, steeds enorme honger had. Dan had je net een volledige maaltijd achter de kiezen, en en uurtje later kon je weer van voor af aan beginnen. Ik heb al besloten; op het moment dat ik weer zoveel trek krijg, ga ik gewoon of meer brood inslaan, of ik ga een keer naar een all you can eat restaurant. Want dat kan dan zeker wel een keer uit. Ook vraag ik me af wat de de uitwerking gaat hebben op de seksueel opgewondenheid. Al kan het natuurlijk allemaal meevallen. Het is een kwestie van afwachten. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Dus dat doen we dan maar zo.

Deel dit: