Voor de een is december een stuiterende maand, om dat de goedheiligman er is en in spanning op cadeau’s zit te wachten. Voor de ander is het de familiestress van de kerstdagen en voor weer iemand is het stuiterend om alvast zich te verheugen op de stuiterende vuurversiersels zowel op de grond als in de lucht. Nee, voor mij is allen eigenlijk niet van toepasssing. Nee, de enige reden is dat de afgelopen maand stuiterend was is het feit dat ik vandaag de dag officieel een maand geleden gestart ben met mijn testosteron medicatie, waardoor ik letterlijk aan het stuiteren ben geweest van energie. Wat dat betreft heb ik dan nog het geluk dat ik een baan als masseur heb waar ik veel energie voor gebruiken moet. Dat is week in week uit veel beweging dus is het stuiteren iets minder, tenzij ik een dag niets te doen heb.. Dan MOET ik gewoon wat gaan doen, want ik kan niet stil blijven zitten. Dan ben ik gewoon heel onrustig.  Dus in de periode dat ik deze blog aan het schrijven ben, in dat kleine stukje tot nu toe ben ik ook al twee maal opgestaan om even te lopen, gewoon omdat het kan en ik de behoefte erin voelde.

Nu ik een maand met testosteron medicatie aan de slag ben, kan ik toch wel een beeld geven van wat de testosteron veranderd heeft bij mij. De eerste dagen van het testosterongebruik, had ik vooral hoofdpijn wat wat lichtelijk aanwezig was. Eigenlijk ook niet onlogisch, omdat het orgaan dat hormonen aanstuurt, de hypofyse, zich in het hoofd begeeft. Die kreeg ineens na 23 jaar éxtra hard werken een dosis testosteron extra, gratis en voor niets. Dus ik stel me dat dan voor dat de hypofyse in de war is, en zegt, er klopt iets niet, dus geeft die dat signaal af. Daarnaast merkte ik erg op dat mijn eetlust is toegenomen. Bij de eerste dag dacht ik nog; zal wel aan vandaag liggen, had het druk gehad in de praktijk en veel energie gebruikt. De tweede dag viel het me wederom op, maar had ik ook een redelijk drukke dag gehad, dus zou weer toeval kunnen zijn. De derde dag kan in mijn ogen geen toeval meer zijn. Daarnaast was het die dag aardig rustig in de praktijk, dus het zal haast wel moeten komen  door de testosteron, dus daarom vroeg ik de Uroloog op Twitter of dat normaal is, en gaf aan dat het vooral aan het begin zo was. Ik moet zeggen, dat de trek gevoel nog steeds duidelijk aanwezig is, meer dan eerder. Maar om het 100% zeker te krijgen, zou ik volgens de apotheker, waar ik het ook gevraagd had, weer moeten stoppen met de testosteron en daarna weer opnieuw beginnen. Dat is voor mij geen optie. Eigenlijk is de oplossing hiervoor relatief eenvoudig volgens de “deskundigen”. Er niet aan toe geven… Maar het spijt mij zeer; dat krijg ik niet voor elkaar. Zeker niet op een dag dat het druk is in de praktijk. En dan is het nog niet eens zozeer dat ik trek heb in zoet eten, maar eerder in hartig. En merk dan dat mijn eetpatroon niet zo goed is afgestemd op de hoeveelheid trek, met name mijn werkrooster is dan niet ideaal te noemen; ik werk namelijk veelal tussen 12.00 uur en 15.30 uur en tussen 17.00 uur en 21.00 uur. En dan merk ik dat mijn avondmaaltijd gewoon te vroeg is, en dat ik me toch een trek heb om 21.00 uur. Ik moet alleen me nog bedenken hoe ik dat ga oplossen. Nu is de oplossing dat ik voor 17.00 uur de avondmaaltijd consumeer en dan ná mijn werktijd nog een boterham of Roti, al eet ik de Roti maar eenmaal per week. Meestal op de woensdag nog, omdat het voor mij de drukste dag is.

Tenslotte had ik een beetje het idee dat de borstvorming, wat bij Klinefelter aanwezig is, iets is toegenomen. Dat zou niet moeten kunnen, maar volgens de bijsluiter van de testosteron medicatie weer wel. En zou ook wel logisch zijn, wanneer je weer ineens meer eet, dat je wat meer opslaat. Ach, we zien het wel. Er staat namelijk al een afspraak met de plastisch chirurg, en wel aankomende dinsdag. Dan ga ik kennis maken en kijken wat hij voor mij kan doen. Ik hoop dat het mogelijk is om binnen de vergoeding van de zorgverzekering de borstvorming weg te laten halen, want heb nu een kleine AA cup en om eerlijk te zijn, voel ik me daar met regelmaat erg ongemakkelijk bij; en een reden om al jarenlang niet meer in het zwembad te verschijnen. Ik zou er in ieder geval een stuk gelukkiger van worden als de borsten die ik heb, niet meer aanwezig zijn, met name omdat de borstvorming van een Klinefelter-man anders is dan bij een “gewone” man die borstvorming heeft van overgewicht. Zo’n man heeft namelijk ovale borsten die wat hangen. Echter heeft een Klinefelter-man meer borsten van een meisje dat net borsten krijgt, in die zin stevige borsten, die “gewoon” rond zijn. Daarnaast is het bij mij ook zo dat er klierweefsel is ontwikkeld, zoals bij een vrouw, dus heb ik net zoveel kans op borstkanker in de toekomst als bij een vrouw; dit is 50 keer vaker dan bij een normale man. Vrouwen hebben gemiddeld 11 op de 1000 vrouwen kans op borstkanker, ongeveer 1 procent dus. Naja, kans is relatief, maar toch een erg onprettig gevoel en vooral voor mijn eigen zelfbeeld.. Ik zal het dinsdag aangeven en kijken wat de chirurg kan doen. En zal het natuurlijk bloggen.

Voor nu zou ik eerst willen zeggen: fijne kerstdagen en maak er een gelukkige en gezond 2012 van!

Deel dit: