Langzaam maar zeker ben ik bezig mijzelf te ontkleden. Ik loop verschillende fases door om mijn leven weer te herordenen, allemaal met één doel: de nieuwe Romano blootleggen. De stapjes worden allemaal doorgelopen in het boek Ik en mijn Klinefelter wat ik druk aan het schrijven ben. Zie je vooral aan het begin van het boek nog een jongen die een droom heeft, vervolgens dat de droom in het water valt en zie je de jongen weer langzaam omhoog krabbelen in een vicieuze cirkel die inmiddels een opwaartse spiraal is geworden. Echter voor het opwaartse effect moet ik stukje bij stukje blootgeven, alsof het een gecontroleerde strippokersessie is die ik totaal zelf in de hand heb. En waarbij ik uiteindelijk weet dat ik de grootste winnaar ben.

Eerst trek ik mijn muts van mijn hoofd, zodat ik ook werkelijk kon zien in mijn spiegel wie ik nu eigenlijk ben, waar ik stond en waar ik naar toe wilde, daarom was het nodig om ook mijn trui uit te trekken, om te zien wat er op mijn hart ligt en wie ik nu diep van binnen ben. Een lieve, betrouwbare jongen die vooral veel wil doen voor de medemens. Maar vooral een gevoelsmens, maar ook iemand die extravert kan reageren. Dat is heel beknopt wie ik ben. Vervolgens was het nodig mijn sokken uit te trekken, zodat ik mijn nieuwe weg op kon gaan lopen en kon zien welke kant ik met mijn weg naar toe moet om deze te bewandelen. Ik trek mijn broek ook maar uit, zodat ik weer opwaarts kan lopen langs de weg naar de “nieuwe” Romano. Langs deze weg, staan nog tal van vragen, zoals dat ik Heleen heb gevraagd naar haar ervaringen met mij en mijn Klinefelter, heb ik ook Sabrina gevraagd, mijn tweede ex, te reageren waar ik een confronterend antwoord van heb gekregen, over hoe ze mij had ervaren en met name het seksueel aspect van onze relatie was erg confronterend. Mijn derde ex, Renate heeft helaas niets van zich laten horen, en verwacht ook niets meer van haar wat dat betreft. Inmiddels heb ik dit beschreven in het boek en heb ik beschreven hoe je het beste kunt communiceren met je (potentiële) partner. Wanneer, hoe en wat vertel je dat je het syndroom van Klinefelter hebt. Wat dat betreft heb ik het al wat makkelijke beschreven en zeg ik; kijk even op www.ikenmijnklinefelter.nl.

En nu is dan het moment aangebroken, nu moet ik me pas letterlijk en figuurlijk blootgeven, ondanks dat in het boek al zoveel over mij te lezen is en wie ik nu werkelijk ben, kom ik nog een stapje verder, want naast relaties die in deze leeftijd een rol spelen, speelt ook seksualiteit tijdens mijn leeftijd en leeftijdgenoten een grote rol in het leven. Momenteel sta ik op de “vooravond” om te starten met dit hoofdstuk en ik moet zeggen, ondanks dat nog niet ieder het verhaal heeft gelezen en bekenden tot nu toe het boek als goed geschreven ervaren, is dit wel het meest lastige hoofdstuk vind ik zelf.. Nu moet ik toch echt de striptease afmaken, mijn ondergoed moet uit: het hoofdstuk over seksualiteit. Het is lastig met name omdat je weet dat ik gemiddeld een kleinere penis heb en dit blijkbaar uit het verhaal van Sabrina tot onvoldoende stimulatie leidde. Dit houd dus in met betrekking tot seksualiteit dat er over veel dingen moet worden nagedacht, en anders gedaan dan bij een “normale” man. Nu is het niet zo dat bij elke Klinefelter-man de penis kleiner is, maar bij veel Klinefelters wel. Dit komt meestal door een langdurig testosteron-tekort gedurende de puberteit. En nu is het voor een man nou nooit het leukste om te vertellen dat je penis kleiner is dan gemiddeld. Maar ook minder leuk is dan te horen van je ex dat je haar blijkbaar bij penetratie onvoldoende kon stimuleren. Dat heeft er toe geleid dat het subhoofdstuk seksualiteit toch een andere insteek gaat krijgen dan ik had gedacht, want als je je partner op die manier niet kunt verwennen, vind ik het belangrijk dat je dat wel op een andere wijze doet. De vraag is nog even hoe en wat, en gezien de meeste vrouwen hier toch aardig gesloten over zijn, heb ik deze vraag eerst opgestuurd naar een seksuoloog, om te kijken wat hij voor mij kan betekenen. Daarnaast kwam ik tot het idee om wat af te gaan kijken van lesbische seks. Daar ontbreekt immers de penis, maar hebben lesbiennes wel degelijk seks. Al deze zaken gaan terug komen in het hoofdstuk seksualiteit binnen het boek.. Dus nog eventjes geduld tot ik mijn striptease afmaak en mij van mijn ondergoed ontkleed. Nog even geduld, want het boek dat komt nog niet uit.

Ik twijfel nog even met het plaatsen van fragmenten uit het boek, met name omdat het boek een opbouwende context heeft en daardoor mogelijk uit verband word gehaald. Wie weet doe ik het nog wel.. Dus nog even geduld.

Deel dit: