Het is weer vandaag zover, eindelijk kon ik weer even een no shave day inlassen. Zo probeer ik dat eigenlijk wel een keer in de week te doen, zeker nu we overal mondkapjes dragen of dat ik deze langdurig draag in mijn werk merk ik steeds vaker dat er huidbeschadigingen ontstaan of acnè. Ik plan dan bewust een no shave day in.

Zo’n no shave day plan ik eigenlijk ook alleen maar in als ik me niet echt ergens hoef te vertonen. Vandaag was het zo’n dag dat ik gewoon thuis kon blijven en dus ook nergens heen moest. Het idee erachter is dat de huid even rust krijgt en ook het herstelproces wat bevorderd word. Met name mondkapjes geven een wat verhoogde irritatie, want ondanks dat ik me dan wel scheer op een werkdag, groeien de haartjes soms wel zo snel dat het wat trekt bij het dragen en bewegen van het mondkapje. Dus even een dagje rust en dat ondersteund dan weer bij de plekjes op de huid.

Doen jullie ook wel eens een no shave day?

Deel dit: