Misschien heb je het al een tijdje in de picture, en heb er ook eerlijk gezegd best over moeten nadenken: welke richting ga ik eigenlijk op met mijn blog. Ik heb zelfs even nagedacht over een naamwijziging van de blog, maar toch besloten het op deze naam te houden. Nu voor mij minder actueel het is, wil ik toch met regelmaat blijven bloggen, zeker omdat deze blog gestart is om andere jongeren met het syndroom van Klinefelter de informatie te geven en de ervaringen die ik op heb gedaan te kunnen delen. Dit word gewaardeerd weet ik, vanuit de berichten die ik krijg via de e-mail. Lang niet iedereen wil immers zijn vraag publiekelijk stellen. Iets wat soms ook wel te begrijpen is.

De naam van mijn blog zal “Ik en mijn Klinefelter” worden. De naam dekt ook de lading voor welke richting ik op wil gaan met mijn blog. Tot nu toe is de blog vooral gericht geweest met de betrekking tot het syndroom van Klinefelter. Voor de nieuwe richting zal het een beetje meer “ik” worden en een beetje minder “mijn Klinefelter”. De “hindernissen” die ik tegenkom vanuit het syndroom zullen nog steeds beschreven worden, echter is het in mijn laatste blog met foto’s wel erg goed bevallen en dat wil ik in de toekomst toch wel vaker op die manier vast gaan leggen. Echter zal het geen enorme omslag zijn: ik ga gewoon door op de voet waar ik gebleven was, alleen nu heb ik “echt” een besluit voor mezelf genomen.

Het word een beetje meer ik, gaf ik al aan in de voorgaande alinea. Maar wat betekent het dan voor de blogs? Eigenlijk niet zo gek veel anders dan nu, mijn schrijfwijze word er niet anders van, alleen de onderwerpen die voorbij gaan komen zijn wat breder, dus ook mijn eigen werk word er meer in meegenomen, hoe ik in het leven sta, wat ik zoal beleef en dat het niet altijd een directe link hoeft te hebben met het syndroom van Klinefelter. Het kunnen dus ook meer blogs zin om dingen van mij af te schrijven, zoals ik dat ook al eens deed in een blog als deze.

Ik heb een nieuwe pagina gemaakt waarin nu standaard een uitleg staat van wat je op deze blog kan verwachten, zodat bezoekers goed weten wat er zoal op deze blog staat en dat de blog een persoonlijke blog is, in de ogen of door de ogen van een jongenman met het syndroom van Klinefelter. Door het wat breder op te stellen, hoop ik ook op de langere termijn of de toekomst, dat het syndroom van Klinefelter voor mij wellicht wat minder actueel gaat worden, toch nog regelmatig een -leuke- blog te kunnen schrijven.

Deel dit: