De titel van deze blog: ik en mijn klinefelter, en ook gelijknamig aan het boek. Inmiddels moet ik zeggen, het schrijven van het boek gaat erg goed. Je kan ook wel zien aan de blogs die ik hier schrijf, dat het schrijven op zich wel erg voortvarend mij afgaat en ik goed kan verwoorden wat ik dan ook echt wil vertellen. Inmiddels is het boek al voor een groot deel geschreven. Hetgeen wat nog niet geschreven is, is eigenlijk puur hetgeen wat de actualiteit moet afwachten. Karlijn heeft dan ook al het grootste deel van mij ontvangen en zal de eerste ronde voor 1 mei hebben gecorrigeerd. Ik zoek echter nog iemand die het voor mij een tweede keer wil bekijken.

In het boek, dat waarschijnlijk rond de 45.000-50.000 woorden gaat bevatten (zie nu namelijk op 40.000 woorden), haal ik de volgende hoofdstukken aan:

 • Voorwoord
 • Jeugd en tienerjaren
 • De weg naar de diagnose
 • Het syndroom van Klinefelter
 • Ik en mijn Klinefelter
 • Toeval
 • Mijn ik is dood
 • Testosteron
 • Mijn nieuwe ik ontdekken
 • Osteoporose
 • Relaties en seksualiteit
 • Mijn nieuwe ik ben ik
 • Klinefelter en overgewicht
 • Plastische chirurgie
 • Lotgenoten en naslagwerk
 • Slotwoord

Al met al is dus al een groot deel beschreven. Alleen het hoofdstuk Klinefelter en overgewicht is nog afwachten wat de onderzoeker-arts Van Beek wil doen met het case report, dus onderzoek naar de metabolisme van een Klinefelter-man. Dit hoor ik op zijn vroegste pas 31 maart. Ook plastische chirurgie is nog afwachten, want ik ben nog niet onder het mes geweest. Wel zijn eergisteren de foto’s gemaakt van de borstvorming door een professionele fotograaf van Graphic Design. Na afloop van de operatie, zal daar eveneens weer foto’s gemaakt worden. Deze foto’s worden namelijk eveneens gepubliceerd in mijn boek, zodat je een goed beeld van voor én na krijgt. Het hoofdstuk (ondanks de volgorde anders in het boek komt) lotgenoten en naslagwerk is al beschreven. Hier komen alle adressen van instanties die te maken hebben met het syndroom van Klinefelter en de aandoeningen die kunnen samenhangen met het syndroom van Klinefelter, zoals overgewicht en slaap apneu, maar ook waar je terecht kunt om te praten over seksualiteit.

Het word me inmiddels al steeds vaker gevraagd: wanneer kan ik je boek bestellen of wanneer ligt het boek in de winkels. Ik vind het nog steeds lastig te zeggen, met name omdat ik toch nog een 2e controleur wil hebben met betrekking tot de spelling/grammatica. Persoonlijk heb ik al wel een soort van planning gemaakt, ook met name richting Karlijn toe die de eerste ronde van nakijken doet. Zij zorgt ervoor dat de hoofdstukken tot en met relaties en seksualiteit voor 1 mei nagekeken zijn. De overige hoofdstukken, zijn dan tot 1 juni het geval. Vervolgens moet de 2e ronde voor 1 augustus hebben plaatsgevonden. Tussen 1 augustus en 1 september ga ik dan aan de slag met de opmaak van het boek. Tussen 1 september en 10 september ontvang ik vervolgens de proefdruk en ga ik kijken of ik tevreden ben. En als ik tevreden ben, zal de restant worden gedrukt en zal ik zelf zorg dragen aan de distributie en PR. Uiteindelijk is het de planning dat het in oktober in de winkel moet liggen, danwel bestelbaar is. Wanneer je via deze website aangeeft het boek te willen hebben/kopen, dan zul je in de eerste lichting het boek ook kunnen kopen. Het boek zal voor de normale versie € 12,50 gaan kosten. Voor het boek dat in een iets grotere lettergrootte gedrukt word, zal de prijs op € 16,50 liggen. Ook is er een e-book te koop, voor € 10,-.

Contact met boekhandels

Ik kom graag in contact met boekhandels. Heb je een boekhandel of heb je mensen in je netwerk zitten met een boekenwinkel, webwinkel of iets dergelijks? Neem dan contact met mij op.

Goed in Nederlands?

Ben je goed in Nederlands en beschik je (globaal gezien) tussen 1 juni en 1 augustus over wat tijd om het boek voor de tweede ronde te redigeren? Ook dan heb ik graag contact met jou. Neem daarvoor ook contact met mij op.

Intentie boek kopen?

Heb je de intentie om het boek te kopen? Geef dat aan via het bestelformulier. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om als één van de eersten het boek te ontvangen. Daarnaast geeft het voor mij de indicatie hoeveel boeken ik ongeveer moet gaan bestellen in de eerste ronde.

Deel dit: