Mannen met het syndroom van Klinefelter hebben van zichzelf vaak een lagere testosterongehalte en daardoor ook een lagere libido. Testosteron is namelijk het stofje dat seksuele prikkels meer aanwakkert en dus het libido verhoogt. RTL nieuws publiceerde gisteren een onderzoek dat elke dag een orgasme bij de man, gunstige effecten heeft bij het voorkomen van prostaatkanker. Nu kan een bijwerking van testosteron zijn dat de prostaat vergroot. Maar wat ik dus zo leuk vind aan het nieuwsbericht, is dat testosteron dus indirect ook een gunstig effect kan hebben, namelijk verhogen van de libido, waardoor je vaker zin in seks en (waarschijnlijk) vaker een orgasme hebt en daarvan dus minder kans op prostaatkanker…

seks

Of het nou seks is, masturbatie of een natte droom, dat maakt niet uit. Mannen die minstens één keer per dag een orgasme hebben, hebben fors minder kans op prostaatkanker.

De kans op de dodelijke ziekte zou door één keer per dag een orgasme te hebben, met bijna 25 procent afnemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard Medical School in Boston waar de Britse krant The Telegraph over schrijft. Lukt het niet om elke dag een orgasme te hebben? Met minstens 21 keer per maand verklein je de kans op prostaatkanker al met 22 procent.

Minder vaak ziek
En veel seks hebben heeft nog meer voordelen voor een man. Zijn immuunsysteem zou er beter van worden, dus hij is minder vaak ziek. Hij slaapt er beter van en het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Helaas voor mannen: de onderzoekers houden nog wel een slag om de arm. Er is meer onderzoek nodig om met zekerheid te kunnen zeggen dat orgasmes deze positieve gezondheidseffecten hebben. “Maar deze resultaten zijn wel bemoedigend.”

Nieuw bewijs
Het Prostate Cancer Center in New York is in elk geval enthousiast over het onderzoek. “Eerdere onderzoeken toonden wel al aan dat er verband was tussen seks en prostaatkanker is. Maar dit onderzoek levert nieuw bewijs dat de kans op prostaatkanker kleiner wordt door regelmatig een orgasme te hebben en dat het aantal sekspartners daarbij geen rol speelt.”

Prostaatkanker staat in Nederland op plek vijf van de meest voorkomende kankersoorten. Zo’n 11.000 mannen per jaar krijgen de diagnose. Ruim 2500 mannen per jaar overlijden eraan.

Bron: RTL nieuws

Deel dit: