Inmiddels ben ik natuurlijk al een tijdje bezig met het schrijven van het boek Ik en mijn Klinefelter en inmiddels ben ik zover dat ik zo goed als klaar zou zijn. Alleen komt er nog een hoofdstuk plastische chirurgie, echter moet dit nog ingehaald worden door de actualiteit, alvorens ik dat hoofdstuk schrijven ga. Van de zorgverzekeraar heb ik namelijk nog niets gehoord, dat word namelijk schriftelijk per post gedaan, en ze zijn nog maar op de helft van de termijn die ze zelf gesteld hebben van 10 werkdagen.

Desondanks zit in het schrijfwerk wel degelijk een flow en heeft Karlijn (zij doet de eerste ronde) het manuscript tot op heden ontvangen om te redigeren/ corrigeren. Daarna gaat nog even iemand anders over de teksten heen, zodat zo goed mogelijk de teksten nagekeken worden en gedrukt worden. In deze fase leek het me juist goed om me alvast te richten op andere dingen, die ook bij het uitbrengen van het boek komen kijken. Zo heb ik gisteren een Facebook Fanpage aangemaakt. Ikzelf heb relatief weinig met Facebook, heb niet eens een persoonlijk profiel, maar het schijn helemaal hip te zijn, dus ik heb maar een Facebook pagina voor dit boek aangemaakt. Al had ik eerder al een speciale Hyve aangemaakt. Beiden kennen nog niet veel leden, maar goed, daar heb ik ook nog niet echt mijn best voor gedaan moet ik zeggen. Gisteravond heb ik aan de rechterzijde van de blog de Facebook widget geïnstalleerd, zodat je eigenlijk ook direct “fan” kunt worden.

Omdat het boek zo goed als klaar is, er hoeft immers nog maar 1 hoofdstuk geschreven worden, ben ik al gaan inschatten wat de kosten gaan worden van de boeken. Er worden 3 varianten uitgebracht; een boek met een normale lettergrootte, een boek met een wat grotere lettergrootte (dit omdat bekend is bij het syndroom van Klinefelter dat sommige Klinefelter-mannen vaker dan gemiddeld taal- en concentratieproblemen hebben en ik deze mensen wel de kans wil geven het boek te kunnen kopen) en tenslotte vind ik ook dat je met de tijd moet meegaan, en komt er een ebook variant uit. Gisteren zijn dus ook nog twee extra ISBN-nummers aangevraagd, die ik vanmorgen alweer in mijn mailbox vond, zodat elke variant een eigen ISBN nummer kent. Ook heb ik doordat het al bijna klaar is, een idee over wat het boek gaat kosten. Hiervoor ben ik uitgekomen op de tarieven van € 12,50 voor het normale boek, € 16,50 voor het groot-letterboek en € 10,- voor het Ebook. Het streven is om uiteindelijk in oktober het boek in de winkels te hebben liggen en persoonlijk streef ik naar de datum van 18 oktober, omdat dat dan een jaar later is nadat ik de diagnose; syndroom van Klinefelter kreeg. Daarnaast zijn inmiddels ook de boekhandelskortingen bekend. Iets wat daarin wat ongebruikelijk is, is de staffelkortingen. Toch heb ik dat toegepast, immers hoe meer ik zelf ga drukken, des ter groter ook mijn drukkosten worden verlaagd. Wil je graag in oktober dit boek in jouw winkel hebben liggen? Neem dan even contact met mij op!

Tenslotte ben ik gestart met het zogenaamde “marketingplan” van dit boek. Niet zozeer dat ik ervaring heb met marketingplannen schrijven, en al helemaal niet van boeken, maar wel om mezelf wat houvast te bieden rondom de promotie, PR en marketing van het boek. In dit plan schrijf ik bijvoorbeeld op welke wijze ik het boek wil gaan verkopen, met welke media-kanalen ik graag wil werken en op welke manieren er uitingen worden gedaan. Uiteindelijk met het doel ook om het syndroom van Klinefelter op de kaart te zetten, want iedereen die ik het vertel; hebben géén flauw idee wat het nu precies is. Wellicht kan ik op deze manier er dan toch enige naamsbekendheid aan geven in elk geval. Ik heb in elk geval in mijn hoofd zitten om er een filmpje van te maken, dus deze week zal ik waarschijnlijk met iemand een afspraak hebben om te kijken naar de kosten, want het moet zo laag mogelijk in budget. Ik heb al een duidelijk idee hoe het filmpje eruit moet gaan zien, dus dat scheelt. En mocht het alsnog te duur worden, dan kan het nog altijd iets van een foto-achtige voorstelling worden met een soort van voice-over gemaakt worden. Ach, ideeën genoeg. Al denk ik dat ik gewoon moet gaan selecteren. Wat doe ik wel, wat doe ik niet. Daarnaast moet er geselecteerd worden welke media ik dus ga aanschrijven, danwel een exemplaar van het boek ga zenden ter recensie. Ach, ik heb nog even de tijd, dan kan ik nog nadenken over dit soort zaken.

Dit weekend heb ik voor het eerst een lotgenotendag waar ik bij ben met ander Klinefelter-mannen. Dus na het weekend (of misschien al op zondag) kun je van mijn kant een blog verwachten over deze dag.

Deel dit: