Ik vertelde al in mijn vorige blog dat ik druk bezig was met het examineren voor mijn opleiding tot verzorgende IG. Hoewel ik nu nog niet het officiële papiertje binnen heb gekregen (dit duurt naar verwachting nog enkele weken door de coronatijd), heb ik mij laatste resultatenoverzicht mogen ontvangen waaruit blijkt dat ik geslaagd ben voor de opleiding Verzorgende IG. Wow! Weer een stap vooruit.

Het is gelijk weer een extra stap vooruit in de zin van dat met dit diploma er ontzettend veel deuren voor mij open gaan, juist nu in de tijd van corona. Al was het examineren toch wel anders dan gebruikelijk in deze tijd, maar datzelfde geldt voor het ontvangen van het diploma. Dat geldt voor meer scholen. Zo las ik van de week nog over het Drenthe college die het diplomeren van de helpenden op een bijzondere wijze alsnog mogelijk maakte. Wat ik op zich zelf wel leuk vond. Bij mij zal het dan nog weer anders zijn: ik krijg mijn diploma namelijk gewoon thuis gestuurd en het feestje doen we dan later wel, als het het toe laat met alle maatregelen e.d.

Inmiddels ben ik dan ook gestart bij een nieuwe werkgever. Al merk ik nu zo’n 2,5 week later dat ik nog wel erg veel uren cq. inkomen moest inleveren ten aanzien van de vorige werkgever. Omdat ze mijn diplomering moeten afwachten, kreeg ik in eerste instantie een oproepcontract, maar nu mijn slaging bekend was, was ook de vraag of ze de eerder beloofde contract van 24 uur gingen aanbieden. Daarop heb ik namelijk uiteindelijk mijn “Ja, ik wil…” gebaseerd.

Echter hadden ze een vergadering vorige week gehad waarin mijn contract werd besproken. In plaats van de 24 uur die in eerste instantie besproken werd, bleef het bij een oproepcontract en als je één ding nu hebt als verzorgende IG-er, dan is het dat je praktisch overal terecht kunt. Dat is het diploma in de zorg wat in feite een beetje de basis is en waar je praktisch overal kan bellen. Toen ik dus ook dit verhaal vertelde bij mijn afstudeerstage (die al kenbaar had gemaakt graag mij terug te willen) adres, hoefde ze daar niet lang over te denken en boden ze mij wél een contract aan met uren. Dus vanaf morgen ga ik er sowieso weer aan de slag, waar ik sowieso wel zin in heb. Daarnaast blijf ik dan in het oproepcontract werken bij de andere werkgever: maar dan wel naast het rooster van mijn primaire werkgever.

En dan… Vanaf september ga ik door. Bij mijn werkgever van mijn afstudeerstage had ik namelijk al de afspraak gemaakt dat ik vanaf september daar verder kan met mijn vervolgopleiding. Ik heb er namelijk voor gekozen om volgend schooljaar te beginnen met de opleiding tot verpleegkundige. De opleiding zal nog zo’n 2,5 jaar gaan duren. Maar ik heb zoiets van; tegen de tijd dat ik klaar ben ben ik dan 35. Als het aan de regering ligt moet ik dan nog dik 30 jaar door. Laat ik nu ik dan nog jong ben verder studeren en uiteindelijk hier profijt van hebben in de toekomst.

Deel dit: