Inmiddels is het met het boek weer een stapje verder, en heb gisteren dan ook wederom weer een proefdruk laten maken. Ik heb alle geschreven teksten van Karlijn namelijk terug gehad en zelf doorgenomen. Vervolgens heb ik ze ook maar achter elkaar gezet en op het formaat van het boek, wat het A5 formaat word (oftewel: de helft van een A4 papiertje). En ondanks dat het hoofdstuk plastische chirurgie nog geschreven moet worden, heb ik toch maar een proefdruk gemaakt, al is het alleen maar voor mijzelf om fysiek te maken wat ik tot nu toe heb gemaakt.

Ik moet zeggen, ik vind het boek niet klein tot nu toe, met name omdat ik alleen nog maar de tekstuele kant in druk heb staan en er nog afbeeldingen bij moeten komen hier en daar. Ook omdat de inhoudsopgave nog niet is meegenomen, het dankwoord en het slotwoord. Nee, dat is nog niet meegenomen hierin, maar toch heb ik al met al al 149 pagina’s voor het normale letterformaat. Voor het grootletterboek zit het namelijk op 197 pagina’s. Al met al zit ik me dan ook al te bedenken, of het tarief wat ik bedacht had, toereikend genoeg zal zijn wanneer ik het boek wel ga verkopen in de boekhandel, want dan moet ik toch eens na gaan denken of de prijs niet omhoog voldoende marge voor een boekhandel te geven. En nu kan ik wel meer boeken in gaan kopen en daar een korting op krijgen, maar dan nog bevat dat ook weer een risico. De eerste lading kan dat prima, omdat je al veel boeken verspreid via media en dergelijke, maar daarna is het vooral kijken wat je kunt doen.

En dan moet je een schatting gaan maken; hoe groot gaat het boek worden? Tja, ik vind dat maar lastig. Ik ben nu voor mijn berekening uitgegaan van 175 bladzijden op het normale formaat, maar dat kunnen er net zo goed nog 200 worden. En als het wel naar de 200 gaat, dan zal ik me moeten afvragen of de prijs, die nu onder voorbehoud vermeld staat van € 12,50 voor dit boek, nog wel echt toereikend genoeg zal zijn. En zeker bij het grootletterboek zal het dan doortikken, dat is nu geschat op € 16,50, maar zou maar zo hoger uit kunnen vallen. En dan is ook nog de vraag of de regering het BTW tarief niet gaat veranderen voor boeken, want daar zou ik dan ook nog rekening mee moeten houden.

NadenkenEn dan is er nog een punt; wanneer zal het gaan uitkomen. Dat is al helemaal een groot vraagteken. Ik zit nog met een operatie die ik gewoon ABSOLUUT in dit boek wil zetten. Zonder dat hoofdstuk, is het boek gewoon niet compleet. Echter is dat afwachten op de actualiteit. Daarnaast heb ik zoiets van; alles wat nu daarna nog actueel erbij komt, kan ik wel in het boek schrijven, maar heeft niet zoveel zin, omdat het van tijd tot tijd anders is. Dus daarom ben ik ook deze blog gestart, juist om mijn verhaal te verkondigen wat niet goed in het boek past, of juist een actuele aanvulling is. En het schrijven van het boek natuurlijk vertoon ik ook op deze blog. Maar ook na het schrijven van het boek, zijn er vast dingen die ik kan posten. Misschien in mindere frequentie, maar dan nog zijn de teksten die ooit gepubliceerd zijn, altijd te vinden op het wereldwijde web waardoor iemand er nog iets aan kan gaan hebben.

Het is dus nu afwachten. Ik ben heel benieuwd hoe de proefdruk is geworden en ben ook heel benieuwd wanneer ik echt verder kan gaan schrijven. Dat zal de tijd moeten leren. Het is weer eens afwachten.

Deel dit: