De afgelopen 2 dagen heb ik gestoeid met een omslagtekst voor het boek “Ik en mijn Klinefelter”. Onderstaand vind je de drie varianten. Vervolgens vind je helemaal onderaan de poll met de vraag: “Welke omslagtekst spreekt jouw het meeste aan?”

Variant 1:

Wanneer Romano Sandee op 23 jarige leeftijd zaaddonor wil worden, pakt de uitslag verrassend uit: er bleken geen zaadcellen in de sperma te zitten. Hierop volgde een onderzoek waaruit kwam dat Romano het syndroom van Klinefelter heeft. Het syndroom van Klinefelter is een genetische aandoening waarbij per cel een vrouwelijk chromosoom te veel is. Gevolg van deze aandoening is een tekort aan mannelijk hormoon en onvruchtbaarheid.

Na dit nieuws stortte Romano zijn leven in. In het boek Ik en mijn Klinefelter neemt Romano je mee in zijn weg om dit nieuws te verwerken. Zijn persoonlijke verhaal word afgewisseld met tips en informatie over het syndroom van Klinefelter, waarin de belangrijkste thema’s voor jongeren meegenomen zoals het uiterlijk, relaties en seksualiteit.

Variant 2:

Toen Romano Sandee op 23 jarige leeftijd besloot om zaaddonor te worden, was de uitslag verrassend: er zaten geen zaadcellen in de sperma. Na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis bleek het te gaan om het syndroom van Klinefelter, een aandoening waarbij je genetisch een vrouwelijk chromosoom te veel hebt per cel. De gevolgen van het syndroom van Klinefelter waren heftig toen eenmaal bleek dat de droom om ooit kinderen te krijgen instortte, want wanneer je dit syndroom hebt, ben je per definitie onvruchtbaar.

Romano’s leven stortte in en als eerste reactie was informatie opzoeken over de aandoening. Er was maar weinig informatie over jongeren met het syndroom en daarom besloot Romano een boek te schrijven waarin hij zijn verhaal vertelt om jongeren te inspireren en informeren wat je kan doen wanneer je net te horen krijgt dat je het syndroom van Klinefelter hebt. Romano moest zijn eigen weg vinden en stelde zichzelf levensvragen als: wie ben ik nu eigenlijk? In de loop van het boek Ik en mijn Klinefelter zie je Romano zijn nieuwe weg inslaan en komen alle thema’s aan bod waar jongeren mee worstelen: de eigen identiteit, het uiterlijk, liefde, relaties en seks.

Variant 3:
Wanneer je jong bent, ben je aan denken en dromen: wie ben ik, wat doe ik en wat wil ik als ik groot ben? Je vind je eerste liefde, gaat je bezig houden met relaties, seks en de kinderwens van de toekomst. Wanneer Romano Sandee als 23-jarige besluit zijn sperma te doneren bij de spermabank, krijgt Romano een vervelend bericht: hij blijkt onvruchtbaar. Na maanden onderzoek bleek waarom er geen zaadcellen in het sperma zaten en na drie maanden wachten kwam de uitslag: Romano heeft het syndroom van Klinefelter. Een genetische aandoening waarbij een vrouwelijk chromosoom per veel is per cel

De droom van ooit kinderen krijgen viel weg, de grootste droom van Romano en wie was Romano dan wel niet? Het leven op dat moment, de toekomst… Alles stortte in, op het moment dat de diagnose bekend werd. Hoe moest dat nu met relaties, het vinden van een vrouw, mijn uiterlijk, wat blijkbaar dus ook hoorde bij het syndroom van Klinefelter? Allemaal thema’s die niet anders zijn dan bij een andere jongere die aan het begin van zijn volwassenheid sta. Het boek Ik en mijn Klinefelter is geschreven door een jonger, maar ook voor jongeren die zich bezig houden met deze thema’s en bestaat naast het verhaal dat Romano verteld hoe hij deze periode door kwam, met tips en wetenswaardigheden over het syndroom van Klinefelter en hoe je ermee om kunt gaan.

[polldaddy poll=6460540]

 

Deel dit: