Vorige week wees ik iemand al naar mijn blog en keek ik terug… Jeetje, alweer ruim een maand geleden dat mijn laatste blog verscheen. Dan gaat de tijd wel heel rap. Heb ik echt veel bijzonders gedaan… Nee, dat weer niet. Maar wellicht is een update geen overbodige luxe.

Inmiddels betekent het dus ook dat ik al ruim 1,5 maand al voor een baas werk. En wat vliegt de tijd. Ik moet zeggen:  ik vind het nog altijd leuk om met collega’s te werken en leer ze ook steeds beter kennen. Geintjes uithalen op het werk kan ook prima, alleen merk ik ook dat ik moeite heb met het accepteren van leiding: het gaat wel, maar vanuit mijn “ondernemersgeest”, denk je in hele andere processen. Zoals: “Hoe kun je dit efficiënter doen?” of “Hoe moet ik het binnen de normen van de wet realiseren?”, vragen waar je je als werknemer eigenlijk niet mee bezig hoeft te houden, maar bij mij (on)bewust toch gebeurd. Ik heb dan ook al wel dingen aangegeven en moet een beetje zoeken naar de balans van zaken die anders kunnen t.o.v. dat ik niet als een zeikerd over kom. Want sommige dingen… Daar ben ik toch wel van geschrokken als het gaat om de hygiënenorm na te leven. Maar het grootste probleem is vooral dat ik er geen tijd voor krijg. En dat is best lastig, omdat de essentie is in de spoelkeuken dat je borden etc. schoonmaakt, maar je niet de gelegenheid krijgt (betaalde uren) om de werkomgeving voldoende schoon te maken. Maar het gaat ook steeds beter met het loslaten daarvan… Het heeft even de tijd nodig.

Vorige week was er ook nog een speciaal online spreekuur. Het is één van de twee spreekuren die nog onder mijn vleugels en mijn initiatief georganiseerd worden en zijn ook de laatste die ik zal meemaken als beheerder van het Klineforum. Vorige week maandag was er een seksuologe die de leden van het forum te woord stond en waar alles gevraagd kon worden. Het was drs. Hester Pastoor (o.a. verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, maar ook hoofdopleider bij een opleider voor seksuologen) te gast. Inmiddels staan de gestelde vragen én de antwoorden van Hester online op het Klineforum. De volgende en voor mij laatste online spreekuur zal plaatsvinden op 8 juni a.s. over de gynaecomastie operatie die je kan overwegen en komt er een plastisch chirurg vragen beantwoorden. Echter kun je dan ook denk ik wel vragen stellen over evt. andere plastische ingrepen.

Verder heb ik het afgelopen weken druk gehad… Ik kreeg van de belastingdienst het verzoek om alles over 2013 toe te sturen van mijn bedrijf. Niet erg natuurlijk, ik weet van mezelf dat ik mijn administratie prima in orde heb, alleen is het zo’n enorme klus omdat je van alles een kopie moet aanleveren, dus van elke inkoopfactuur, maar ook elke verkoopfactuur en de kopie van de administratie zelf. Uiteindelijk heb ik wel een volledig pak papier moeten gebruiken om overal kopietjes van te maken. Van oorsprong wilden ze ook nog van elke klant (of opdrachtgever) de naam, adres, postcode en woonplaats met daarbij het besteedde bedrag wat ze bij mij hadden besteed. Daarover had ik maar even gebeld, want in de eerste plaats hou ik niet bij wie met wat precies betaald en al helemaal niet hoeveel die klant nu precies betaald. Ik ben daarin wat “makkelijk”misschien: mensen komen voor een dienst of een product, die betalen ze en daarmee is het klaar. Maar daarna word niet nog eens bijgehouden wie, wat, hoe en hoeveel er betaalt is. Daarnaast was mijn bezwaar toch wel dat ik van 250 tot 300 individu-en dan die gegevens zou moeten versturen per post. Iets waar ik liever niet die privé gegevens zou versturen. Als het gaat om persoonsgegevens bewaren, zijn de regels heel streng, dus om het even op te sturen, vond én vind ik wel bezwaarlijk. Ik had dan ook de belastingdienst gebeld en deze bezwaren voorgelegd, en de inspecteur begreep het gelukkig. Ik gaf ook aan dat er in mijn ogen geen enkele relevantie is tussen de financiële administratie/boekhouding en de particuliere klant. Ook dat begreep de inspecteur en ik hoefde vervolgens niet al die vertrouwelijke stukken op te sturen. Ik gaf aan dat het wel een mogelijkheid is, maar dan moet de inspecteur een afspraak met mij maken om het persoonlijk op te komen halen, want ik vind het té fraudegevoelig om het even per post op te sturen. Dus het is nu weer afwachten, al heb ik het vertrouwen dat het prima is.

Verder heb ik in mijn ogen niet echt bijzondere dingen meegemaakt afgelopen tijd, het is vooral wennen in mijn nieuwe werkomgeving, maar zoals ik al aangaf: dat gaat ook steeds beter. Wellicht dat binnenkort er wel weer eens een Klinefelter-gerelateerde blog verschijnt, maar eerlijk gezegd ondervind ik er momenteel niet iets bijzonders qua hinder van, dus dan valt er ook weinig over te schrijven.

Wel wil ik nog even aandacht voor het volgende:

vacature beheerder

Deel dit: