Eind januari had ik al een tussendruk aangemaakt. Een tussendruk zou je denken, ja het is nou niet echt een proefdruk van de eindversie, maar ook niet echt de laatste druk. Doelstelling van de druk was, vooral kijken naar hoe de lettergrootte zou uitpakken, want in de eerst tussendruk, vond ik het lettergrootte gewoon te groot en dit gaf voor mij ook een beetje een beeld van hoe dik het boek er dan uit kwam te zien.

Zaterdag na de lotgenoten dag kwam ik dan ook thuis en zag ik dat die dag de bestelde exemplaar binnen was gekomen. Het maakt gelijk het geheel wat tastbaarder. Ondanks dat de teksten die in dit boekje staan, niet gecorrigeerd of wat dan ook zijn, ben ik toch al een beetje trots op wat het tot nu toe heeft opgeleverd. En nog niet eens allemaal vanuit het feit wat er allemaal in het boekje staat, maar ook vanuit het feit dat ik natuurlijk mij de afgelopen maanden enorm ontwikkeld heb en bewust(er) van mijn eigen ik ben gaan worden.  Ik ben eigenlijk wel tevreden, al word de omslag nog totaal anders dan dat deze nu is, is de lettergrootte wel goed voor het normale boek. En de opmaak, ach, dat komt later wel.

Toch kan ik het niet laten om alvast wat foto’s (gemaakt mijn mijn telefoon) te tonen:

Zoals al reeds bekend, zijn de ISBN-nummers al vastgesteld, toch ben ik nu bezig met de laatste stappen, die ik wil doorlopen voor het boek. Karlijn heeft al een groot deel, maar er zijn vooral nog onderwerpen die ik in het boek wil zetten. Momenteel heb ik even weer een “schrijfstop” in het boek. Met name omdat momenteel even een onderzoeksfase is aangebroken. Wat nog in het boek moet komen, of mogelijk komt, staat hieronder.

Relatie van syndroom van Klinefelter met obesitas – diabetes

Er is een onderzoek bekend door de Deense onderzoeker Aarhus die stelt in zijn onderzoek dat mannen met het syndroom van Klinefelter meer kans hebben op diabetes. Zover ik momenteel in het onderzoek heb kunnen lezen, is 44% van de Klinefelter mannen “vatbaar” voor diabetes, ten opzichte van 10% wat normale 46XY mannen kennen. De relatie word daarin gelegd in onderontwikkeling van mannelijk hormoon. Echter verteld het onderzoek mij onvoldoende waardoor het nu exact veroorzaakt word. Ik heb een tweetal endocrinologen nu een aantal van mijn vragen gemaild. Ik vraag me bijv. af of deze verhoogde risico op diabetes, nu veroorzaakt word door de onbalans van oestrogeen-testosteron of door het vrouwelijk chromosoom wat we te veel hebben als Klinefelter-man. Ook ben ik benieuwd waardoor de vergrootte kans op obesitas en overgewicht tot beweeg komt. Daarnaast heb ik vragen gesteld rondom de energiebalans. Normaal word gesteld dat een man 2500 kcal per dag moet consumeren, een vrouw 2000 kcal. Maar hoe zit dat met een Klinefelter-man. Wat is daar een aanbevolen hoeveelheid in? En als een Klinefelter al minder insuline gevoelig is, zoals het onderzoek stelt, zouden Klinefelter-mannen dan beter meer eiwitten als brandstof kunnen consumeren? Is de relatie Klinefelter en overgewicht hard te stellen?

Plastische chirurgie

Zelf sta ik nu op de wachtlijst om borstweefsel weg te laten halen. Hoe gaat dit in zijn werk, wat heb ik ervoor moeten doen en hoe heb ik het ervaren? Dit is een kwestie van hoe dit in de actualiteit gaat verlopen. Gezien ik momenteel in de wacht ben, kan ik er nog weinig over zeggen, dus dit is een thema dat ik moet afwachten.

Lotgenoten

De Nederlandse vereniging voor Klinefelter-mannen houd regelmatig lotgenoten dagen. Wat kan je daar zoal verwachten en wat zou je eraan kunnen hebben. Daarnaast bevat het hoofdstuk tips en adressen waar je eventueel terecht zou kunnen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd: Welke van de 3 hoofdstukken zit jij het meeste op te wachten? Vul hieronder de poll in!

[polldaddy poll=5912481]

 

Deel dit: