Het is alweer een tijd geleden dat ik een update plaatste op mijn blog. Maar ik vond het toch wel weer eens tijd worden. De afgelopen tijd heb ik veel dingen gedaan en nog steeds ben ik druk bezig met allerlei zaken. Natuurlijk mijn opleiding tot verzorgende is een belangrijk aspect waarbij ik over een paar weken in één week maar liefst 3 examens moet doen. Maar ook heb ik weer wat leuks bedacht, maar daarover meer in deze blog.

Opleiding Verzorgende IG

De afgelopen maanden ben ik weer druk bezig geweest met de opleiding Verzorgende IG. Inmiddels heb ik periode 1 (vergelijkbaar met leerjaar 1) afgerond en ook de examens daarvoor afgerond. Dit was een noodzakelijk punt omdat ik zo toegang kreeg tot de praktijklessen, waar ik me al op heb ingetekend. Ik heb 18 november een losse praktijkmodule in reanimatie (niet geheel onbelangrijk in de zorg) en zal vanaf februari de andere verpleegtechnische handelingen gaan doen.

Inmiddels heb ik ook al een stageplaats gevonden, waarbij ik in principe vanaf april 2018 terecht kan. Ik moet alleen dan nog wel even overleggen, omdat ik dan nog niet mijn praktijkexamen zelf heb gedaan en de vraag is of de stageplaats daarop wil afwachten. Maar dat programma ontvang ik pas half januari.

Tot de praktijklessen in februari heb ik dus een “tussenliggende periode” waarbij de examens aansluiten op de praktijklessen en het dus onhandig is om met de vakinhoudelijke zaken verder te gaan. Daarvoor in de plaats had ik in overleg vakken uit periode 3 nu al open laten stellen, dus deze maand heb ik alle examens (3 stuks) in het vak Nederlands. Dan wil ik vervolgens in december en januari mij bezig houden met het vak burgerschap. Dan is er nog één algemeen vak open: rekenen. Maar over rekenen binnen mbo-opleidingen is de laatste tijd nogal discussie geweest over het wel of niet verplicht zijn als vak. Dus ik wacht nog even af alvorens ik daar mijn tijd in stop. Kortom: druk genoeg ermee.

Langste contract ooit getekend

In de tussentijd heb ik mijn langste contract ooit getekend. Waar ik anders bij een energieleverancier of zorgverzekeraar een contract heb van een jaar of hooguit twee jaar, heb ik nu de langste overeenkomst ooit getekend en wel bij mijn werkgever. Ik heb een contract gekregen voor onbepaalde tijd, dus in zekere zin prima, behalve dat de werkgever geen diensten aanbied in de zorg zelf, dus wanneer ik klaar ben met mijn opleiding zal ik er bij voorkeur voor kiezen om daarin te gaan werken. Maar dat zien we dan wel weer. Ik schat dat dat zeker nog zo’n 2 jaar zal duren.

In de tussentijd: stichting opgericht

Alsof het nog niet druk genoeg is, heb ik deelgenomen in een project om de “Bank der Wederdiensten” aan te passen. Binnen deze “bank” konden mensen met een minimum inkomen door het aanbieden van een wederdienst een massage bij mij komen afnemen. Het gevolg van dit aanbod was dat ik al een aantal jaar op mijn maximale capaciteit zat voor dit project en een oplossing zocht bij de Groningse Ondernemers Challenge, waardoor het idee ontstond een Massage Community op te zetten, waarbij ik eerst een groep vrijwilligers opleid tot masseurs die voor een zeer laag tarief een massage kunnen afnemen. In eerste instantie wilde ik dit doen als onderdeel van de massagepraktijk, maar na onderzoek bleek dat het toch beter was om dit initiatief echt onder een aparte onderneming onder te brengen, doordat mijn massagepraktijk de rechtsvorm eenmanszaak heeft, zouden alle inkomsten uit de community als inkomsten worden aangemerkt, wat voor het non-profit initiatief ongunstig is. Dus om die reden is sinds 18 oktober het formeel een stichting geworden, is het beleidsplan geschreven en is er een aanvraag gedaan voor de ANBI-status.

Ik had in de tussentijd al de vacature geplaatst en kort erna begon de werving en selectieprocedure voor het vinden van de masseurs, waarbij inmiddels dit ook al afgerond is. Vanaf 28 november worden zij getraind in massage en vanaf 30 januari zullen zij ook al actief mensen met een minimum inkomen gaan masseren. In de tussentijd word de website langzaam maar zeker verder opgebouwd van de stichting.

Zorgverzekeringen 2018

Vanaf 12 november a.s. zullen alle zorgverzekeraars hun premies bekend moeten maken. Net als elk jaar zal ik begin december (uiterlijk) vanuit het perspectief van de Klinefelter-man en de daarbij behorende symptomen op zorgverzekeringsvlak uitlichten om na te gaan wat voor 2018 de beste zorgverzekering zou kunnen zijn. Hierover later meer.

Deel dit: