Pfff, ik heb het er maar druk mee: vandaag een groot deel van de dag gewerkt aan het nieuwe forum waar ik sinds gisteren toegang tot heb. Veel dingen zijn al gebeurd en er gaan toch wat dingen veranderen. Zo kunnen straks ook niet-leden een bijdrage posten op het forum, wat eerst altijd heel gesloten was. Dat zal voor sommigen wel even wennen zijn.

De basis staat in elk geval: het forum is al ingedeeld en heb al een klein beetje aan de lay-out gewerkt in de kleurstijl zoals straks ook de website van de vereniging eruit komt te zien. Ik probeer het werk een beetje te verdelen, want er zit een giga-klus achter: namelijk het vertalen. Ik ben daar de hele avond al mee bezig geweest en schat dat ik nu op zo’n 20% zit van alle items die vanuit het Engels naar Nederlands vertaald moeten worden.

Om toch even een impressie te geven hoe het tot nu toe eruit ziet, een screenshot die ik heb gemaakt:

screenshot nieuw KlineforumEr staat natuurlijk nog niet heel veel in het nieuwe forum, heb even wat test berichtjes er in gezet, ook om soms te onderzoeken in welke context de vertaling moet staan, want dat is soms wat zoeken.

Binnenkort zal ik eerst een paar mensen vragen om eens op het forum rond te gaan snuffelen en vooral te vragen:  waar loop je tegenaan. Dit om de FAQ op te kunnen stellen. Natuurlijk kan ik daar wel wat vragen op verzinnen, maar er zitten zoveel nieuwe elementen in het nieuwe forum, dat voor mij misschien logisch is, maar voor mensen die niet zo handig met het internet, zullen er misschien wel heel veel vragen zijn.

Wat ik zelf in elk geval tof vind voor de leden is dat ze via het forum hun eigen blog en ervaringen kunnen delen. Wat ik ook tof vind is dat het forum straks uit twee delen bestaat waar zowel niet-leden als leden berichten en topics kunnen plaatsen naast het besloten deel. En tenslotte een deel dat er op doelgroep ingeschreven gaat worden. Wat eigenlijk inhoud stel je hebt een partner, maar iemand die het syndroom van Klinefelter heeft, loopt tegen mogelijk hele andere dingen aan dan partners. Elke doelgroep krijg een eigen deel voor lotgenotencontact en iemand die ingedeeld is als “Klinefelterman” kan alleen dat lotgenotenforum bezoeken (naast algemeen), terwijl als zijn partner zich registreert, als partner bekend staat en dat deel dus ook niet kan lezen. Eigenlijk net als bij reguliere lotgenoten dagen. De partner heeft op zijn/haar beurt weer een eigen forum waar de Klinefelterman weer niet de inhoud kan zien. Zo hoeft de vereniging diverse fora te openen. Uiteindelijk is het voornemen dat binnen elke doelgroep een eigen moderator word gevonden die dat deel van het forum gaat beheren. Maar eerst is het punt van aandacht nog… Vertalen, huidige leden uitnodigen en waarschijnlijk enige begeleiding. Maar goed, dat is allemaal weer voor later, nu eerst heel veel vertalen.

Deel dit: