Bijna een half jaar zit ik er al mee: wat wil ik in godsnaam met Facebook. In de bijna 6 jaar dat ik gebruik heb gemaakt van Facebook als privépersoon, met mijn onderneming al langer en blijft voorlopig ook zo. Maar toch heb ik deze week de keuze gemaakt (en niet door de storing): ik wil niet langer gebruik maken van Facebook als privépersoon.

Vandaag heb ik daarom ook naar mijn contactenlijst in Facebook -eindelijk- de openbaring gedaan dat ik niet langer gebruik wil maken van Facebook. Van Whatsapp was ik 7 jaar geleden al afgestapt op het moment dat bekend werd dat Whatsapp overgenomen werd door de Facebookgroep. Maar wat ik daarnaast ook merkte is dat Facebook voor mij geen enkele toevoeging aanbood als het gaat om de verrijking van de sociale contacten of het sociale netwerk.

Alternatieven

Tegelijkertijd betekent het wel dat ik meer alternatieven gebruik. Ik gebruik al sinds mijn overstap van Whatsapp 7 jaar geleden Telegram als messenger, al heb ik sindskort ook Signal erbij (met helaas minder contacten). Verder maak ik eigenlijk al voor ik bij Facebook kwam, gebruik van Twitter en dat doe ik juist weer wat actiever en heb ik inmiddels 13 jaar een Twitter-account. Dus we gaan old-skool weer terug. Voor iets vergelijkbaars als Facebook heb ik nog niet echt goed gevonden. Deze week ben ik wat aan het experimenteren met MeWe en Yunite. Maar eigenlijk is het niet helemaal passend. Misschien dat ik toch wel weer ouderwets terug ga naar dingen als forums, zoals ik die kende voor Facebook tijd.

Deel dit: