Alweer twee weken niet geblogd, maar o zoveel gebeurd. Ik heb afgelopen weken drie keer een afspraak gehad met de psycholoog. eigenlijk alle 3 keer als intake en kijken of het wel nodig is. Echter was de hulp van de psycholoog voor mij eigenlijk al op de langere termijn. Immers had ik mezelf al wat uit het probleem gehaald en het en een ander verwerkt door het op te schrijven. Afgelopen weken is het welliswaar qua schrijfwerk niet veel nieuws bijgekomen, maar meer hetgeen wat ik tot nu toe beschreven had, weer even doorgelopen. Zijn er dingen die wellicht aangepast moesten worden of juist niet? Hier en daar kwam ik wat eigen tikfouten tegen en binnenkort zal iemand voor mij een deel al gaan redigeren.

Bij de psycholoog heb ik verschillende testen moeten ondergaan. De testen die vooral over mijn persoonlijkheid gaan en hoe ik omga met problemen. Daarnaast kon uit de testen gehaald worden of ik juist dingen naar mij toe haal in de vorm van verantwoordelijkheid of juist de vingers naar anderen wijs. We hadden eigenlijk al aan het einde van het tweede gesprek besloten dat het niet zoveel zin had, om verdere behandeling te gaan doen, mede omdat hij het boek wat ik al geschreven had, bij de eerste afspraak had ingeleverd onder het motto: dat voorkomt veel vertellen. Tijdens de derde afspraak zouden we de testen bespreken, en daar was ik dan ook nieuwsgierig naar. Spannend! Wat zou daar uit komen? De psycholoog vond in dat opzicht dat ik juist niet zo spannende dingen had. Al zei hij dat in iets politiek correctere formulering. Er waren geen echte uitschieters bij en veel dingen binnen mijn persoonlijkheid zaten wel in balans. Dat is eigenlijk altijd weer goed om te horen. Gaf me een goed gevoel wel, dat ik weer terug ben in mijn nieuwe ik, zover ik die dan zelf al had ontwikkeld door het van mij af te schrijven en op die manier therapeutisch te beschrijven wat er allemaal is gebeurd en hoe ik ermee om ga. En dit kwam ook weer uit bij mijn test, over hoe ik met problemen of lastige situaties om ga. Ik scoor op nagenoeg alle onderdelen bovengemiddeld, behalve bij problemen uit de weg gaan en nog iets, maar dat ben ik vergeten, daar scoorde ik gemiddeld op. Dus blijkbaar heb ik in mijn persoonlijkheid een ruim pakket aan middelen om een probleem op te lossen, binnen mijn eigen omgeving of persoonlijkheid en dat is altijd wel goed te horen. Daarnaast wat wel opviel uit de test is dat ik veel veerkracht heb, dat ik best wel wat stootjes kan hebben en dat ik een positief ingestelde persoonlijkheid heb. Ook dingen waarvan ik denk; helemaal niet verkeerd dat het bij mij past, helemaal niet in situaties waar ik nu in beland ben. Daarnaast was iets wat opviel uit de test, is dat ik zeer veel zelfwaardering heb voor hetgeen wat ik doe. Daarop scoorde ik maximale punten die mogelijk waren in te test. Echter staat zelfwaardering niet gelijk aan arrogantie vertelde de psycholoog, maar meer in welke mate je tevreden bent over je persoonlijkheid en karakter. Op het moment dat ik de test invulde, had ik het grootste deel ellende eigenlijk al achter de rug, maar vertelde hij ook, dat wanneer ik de test eerder had ingevuld, ook andere waarden eruit waren gekomen. De afspraken bij de psycholoog zitten er in principe op, al kan ik nu, wanneer ik weer echt in de shit kom te zitten, direct met de psycholoog een afspraak maken en kan de intake overgeslagen worden.

Komende dagen worden het wederom spannende dagen. Er staat veel weer op het programma. Morgen is het eigenlijk het meest spannende, dan mag ik weer naar de endocrinoloog, voor de tweede maal, maar worden nu formeel de uitslagen van bloedonderzoek, de röntgenfoto en de botdichtheidsmeting besproken. Daarnaast verwacht ik dat het gebruik van de testosteron word besproken, waar ik nu zo’n 8 weken gebruik van maak. Maar voor de rest geen verwachtingen, maar des al niet te min is het wel weer spannend. Mijn mams gaat weer mee, altijd fijn, zo’n ondersteuning vanuit het ouderlijk huis, zeker als je anders gewoon alleen woont.

Echter blijft het niet bij maandag. Dinsdag moet ik naar de huisarts, die wil graag op de hoogte blijven van wat er met mij gebeurd, dus daar mag ik nog vertellen wat er maandag is gebeurd bij de endocrinoloog. ’s Middags ga ik gewoon aan het werk en ’s avonds ben ik aanwezig bij een bijeenkomst over pleegzorg in Groningen. Wat ik eigenlijk ook wel heel spannend vind. Met name vragen rondom “deeltijd” pleegzorg en hun algehele werkwijze interesseren mij op dit moment. Met name vanwege het feit dat ik natuurlijk dit boek aan het schrijven ben.  Ik weet nog niet of ik daar een blog van maak, maar het komt sowieso als optie voor “het niet natuurlijk verkrijgen van kinderen” in het boek. Maar dat zie ik dan wel weer. En woensdag eigenlijk vrij simpel een controle-afspraak bij de tandarts.. Maar wel weer 3 dagen in de weer, vandaar dat ik deze 3 dagen de “Dokters-drie-daagse” heb genoemd.

Van de zorgverzekeraar heb ik nog geen bericht gehad. Naar verwachting komt deze ergens tussen 6 februari en 15 februari met het bericht of de amputatie van het borstweefsel doorgaat. Ik hoop het zeer, maar het is een spannend geheel. Ik laat het weten in elk geval.

Deel dit: