Op 18 oktober jongstleden kreeg ik te horen dat ik het syndroom van Klinefelter had. Een syndroom wat ik eigenlijk mijn hele leven al bij mij draag, maar dat pas ontdekt werd op het moment dat ik zaaddonor wilde worden en er geen zaadcellen in mijn sperma bleken te zitten. Het ging als een schok door mijn lichaam heen en naast teleurstelling en verdriet. Het voelde als een soort van depressie en op een bepaald moment dacht ik ook wel degelijk na over wat ik nog deed op deze aardkloot.

Dat moment, was het moment om te zeggen; het is genoeg. Ik wil niet op deze manier verder denken en ik ga er wat aan doen. Voor mij is dat een manier om met anderen te sparren, maar eveneens te praten en mijn emoties en gedachten op  te schrijven. Ik besloot een boek te gaan schrijven: “Ik en mijn Klinefelter” waarin ik beschrijf hoe ik alles meemaak. Het boek is erg dicht geschreven op de gebeurtenis, zodat elke week wel iets te beschrijven valt. Momenteel zit ik dan  ook midden in dat proces om de rouw van mijn wensen die niet meer uit kunnen komen, te verwerken. In het boek neem ik je mee in dat proces en met alles wat erom heen komt kijken. Een verhaal van het medische proces, maar waarin mijn ik, mijn emoties en psychologische gedachtegang. Naast deze zaken bevat het boek ook informatie over het syndroom van Klinefelter, testosteron-medicatie en eventuele opties om toch nog een eventuele kinderwens te kunnen vervullen. Het boek is beschreven vanuit de gedachtegang van een jongere, die nog volop in het leven staat en normaal gesproken nog opzoek moet gaan naar relaties en waarbij seksualiteit een grote rol inneemt in het leven.

Op dit moment is nog onbekend wanneer het boek exact uitkomt, maar is al wel deze website online gezet. Dit om je alvast mee te kunnen nemen in het proces. En zal waar kan hier af en toe een fragment van het nieuwe boek publiceren. Echter moet ik aangeven dat de teksten op deze blog niet gecorrigeerd of nagekeken zijn op spelling en grammatica, dus daar kunnen nog fouten in zitten. Dit is nu eenmaal niet mijn sterkste kant. In het daadwerkelijk gedrukte boek, zal uiteraard hier naar gekeken worden. Wel is inmiddels het ISBN nummer aangevraagd, zodat dat maar rond is. De titel “Ik en mijn Klinefelter” is ook definitief dan. Mocht je tussentijds willen kijken of het boek al is uitgekomen (en kijk je toevallig niet op deze blog), dan kun je het altijd nagaan op het ISBN nummer: 978-90-812556-0-8. Het streven is om uiterlijk in oktober 2012 dit boek bestelbaar te hebben.

Deel dit: