Nieuw boek: “Onze Klinefelter”

Er zijn maar weinig Nederlandstalige boeken over het syndroom van Klinefelter verschenen en al helemaal waarin de ervaringen gedeeld worden van Klinefelter-betrokkenen is wereldwijd gezien zeer bescheiden. Voor het nieuwe boek dat ik wil gaan schrijven wil ik wat verder gaan. Vaak zijn er wel verschillende interviews van betrokkenen, maar deze zijn vrijwel allemaal solistisch.

In het boek dat ik zou willen schrijven, gaat het over “onze Klinefelter”, waarin verschillende betrokkenen rondom de Klinefelter-man (of jongen) hun verhaal kunnen doen en zo samen één hoofdstuk vormen. Een voorbeeld zoals het in mijn situatie kan zijn. Ik ben een jongeman met het syndroom van Klinefelter. Echter: ik heb ook mijn ouders, zusje, opa’s en oma’s die mij hebben meegemaakt in mijn jeugd of hedendaags. Samen vormen zij een beeld van de door mij gedeelde syndroom van Klinefelter en zijn elk een stukje in de grotere puzzel. Die puzzel wil ik als geheel tonen, waarbij elk stukje gedeeld word. Uiteindelijk komen er binnen het boek nog drie categorieën:

  • Solisten (dus dit zijn mensen die als enige van iemand hun verhaal doen, bv. één ouder van een kind, een zus of broer van de Klinefelter-man, of de Klinfelter-man zelf)
  • Duo’s (dus dit kunnen beide ouders zijn van een kind, maar ook bv. de Klinefelter-man en zijn partner)
  • Gezinnen (dus dit zijn verschillende mensen rondom de Klinefelter-man)

Hierbij word primair gezocht naar de gezinnen en duo’s, juist omdat hier weinig over te lezen is.

Ik wil mij aanmelden

Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden als deelnemer van dit boek. Ik moet hierbij zeggen: het is nog niet definitief dat dit boek geschreven gaat worden. Ik wil voordat ik start aan dit grote project (wat tijd kost) tenminste 5 gezinnen en 5 duo’s portretteren. Voor de solisten heb ik geen minima in mijn hoofd. Graag wil ik bij je aanmelding alvast enkele dingen van je weten, zoals je relatie met het syndroom van Klinefelter, of er onderwerpen zijn waar je het niet over wilt hebben en welke personen mee zouden willen doen (bv. bij de duo’s en gezinnen). Daarnaast kun je aangeven als je onder een pseudoniem (een door jou of mij bedachte naam) je verhaal wil doen of onder je eigen naam. Ik hoop daarmee op korte termijn te kunnen beginnen aan de eerste interviews.

Aanmeldformulier

Deel dit: